Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, a reiterat faptul că ușa instituției medicale este deschisă pentru oricine constată o problemă și dorește să o rezolve.
“Zilele trecute, au apărut, în mediul online, niște aprecieri făcute de persoane sub o încărcătură emoțională, fără a fi ancorate în realitate, aprecieri pe care le-am demontat, punct cu punct. Reiterez rugămintea ca în acest moment cine constată o problemă la nivelul spitalului județean și dorește să o rezolve, are toate pârghiile prin care o poate face, respectiv are o ușă permanent deschisă și proceduri clare pe care, dacă dorește, le poate urma în orice situație. Restul aprecierilor nu își au rostul în acest moment de criză, doar dacă dacă sunt într-o zonă derapantă sau au scop doar îmbunătățirea sistemului în care noi trebuie să ne desfășurăm activitatea”, a precizat directorul spitalului, într-o conferință de presă organizată la sediul PSD Călărași, în data de 25 martie 2021.
“Suntem în mijlocul unei crize fără precedent”
Capacitatea paturilor de pe secția ATI este mereu forțată de numărul de pacienți, susține sursa citată:
“Suntem în mijlocul unei crize fără precedent. Valul 3, din aprecierile tuturor specialiștilor, a depășit tot ceea ce înseamnă previziuni. Suntem, la acest moment, într-o curbă ascendentă. Capacitatea paturilor ATI este mereu forțată de numărul de pacienți și de aici vă cerem doar să ne lăsați să ne desfășurăm activitatea medicală în condiții de calitate. Este clar că, la un moment dat, va trebui să tragem niște linii, să facem niște socoteli și să vedem dacă sistemul nu a funcționat. Singurele măsuri pe care ni le permitem acum sunt unele pe care trebuie să le facem din mers. Nu ne permitem să oprim sistemul să funcționeze, pentru a construi un sistem ideal, așa cum ne-am dori, dintr-un simplu motiv: nu s-a construit nicăieri. Nu putem începe noi, acum, la Călărași, să facem ceva ce nu există, și anume, perfecțiunea”.
Spitalul Județean Călărași nu are parte de sprijinul tuturor consilierilor județeni
Bogdan Mihai a subliniat faptul că „o parte a zonei politice, reprezentantă în Consiliul Județean, nu înțelege că e momentul să sprijinim”.
„În altă ordine de idei, aș dori să punctez faptul că o parte a zonei politice, reprezentantă în Consiliul Județean, nu înțelege că e momentul să sprijinim. Sunt proiecte de hotărâri date și propuse a fi adoptate în care avem absență, se abțin de la vot sau, în unele cazuri, votează împotrivă pe niște proiecte simple. O să vă dau exemplu o situație de ieri (n.r. 24 martie a.c.), în care am cerut înființarea unor posturi pe administrativ și alte modificări în structură, la care s-a abținut o anumită parte a zonei politice. Întrebarea este simplă: unul dintre posturile vizate era de zidar, am înființat un post de zidar, ca să lucrăm în regie proprie, pe fondurile acestea limitate și să facem multe activități interne, să cumpărăm doar materialele și să putem face lucrurile fără a contracta extern. Asta înseamnă ce facem fiecare la noi acasă, ne gestionăm banii foarte bine. Tot ceea ce vedeți construit în spital, până acum, intrarea, amenajările de spații sunt făcute cu angajații spitalului. Nu știu, e bine, e rău, pot să spun că, în final, avem o economie importantă și avem bani pe care să îi direcționăm către alte zone. Aș fi preferat să fiu contactat. Am cerut acest lucru public, dacă există nelămuriri, să putem dezbate atât de simplu și omenește. După cum știți, suntem într-un buget de criză. Din banii pe care i-am solicitat, am primit o parte din ei, prin bugetul aprobat, urmând ca celelalte sume să fie acordate prin împrumutul care se va contracta în perioada următoare”, a conchis conducerea Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” Călărași.