Educație

Călărași/ Încă o medie de 10 la Evaluarea Națională, după contestații

Inspectoratul Școlar Județean Călărași a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a, obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea 2 – 27 iunie, 2020. Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 68,84% (1.425 de candidați), ceea ce înseamnă o creștere a acestui număr față de rezultatele inițiale. A crescut, de asemenea, și numărul candidaților cu media generală de 10: de la 6 inițial la 7 după contestații.

La proba de Limba și literatura română, 1.637 de candidați (79,10%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 25 de candidați au obținut nota 10. La Matematică, 1267 de candidați (61,20%) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci), iar dintre aceștia, 18 de candidați au obținut nota 10. Au fost depuse 176 de contestații, mai puține decât în ultimii doi ani (Limba română-131 și Matematică-45). Rata de participare la evaluarea națională a fost de 85,78%: 2070 de candidați prezenți (dintr-un total de 2.413 de candidați înscriși).Examenul de evaluare națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

foto: www.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *