Sănătate

Călărași/Peste o sută de doze de vaccin anti-Covid, administrate în ultimele 24 de ore

Instituția Prefectului din Călărași precizează că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului, au fost administrate 110 doze de vaccin anti-Covid, după cum urmează: doza 1 – 10; doza 2 – 7; doza 3 – 93.

Numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare), la nivel județean, este de 198.289, din care: doza 1 – 101.521; doza 2 – 72.517; doza 3 – 24.251.

Nu au fost raportate reacții adverse severe, după cum se menționează în comunicatul de presă al Prefecturii Călărași.

Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Instituția Prefectului – Județul Călărași face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare.

De asemenea, cetățenii care doresc să se vaccineze o pot face la medicii de familie cu disponibilitate pentru administrarea serului anti-Covid-19 Janssen (produs de Johnson & Johnson) sau într-unul din următoarele centre de vaccinare:

1. Spitalul Județean de Urgență Călărași;

2. Centrul Comunitar Sală Sport Lehliu-Gară;

3. Centrul Comunitar Clădire ENEL Călărași;

4. Centrul Comunitar Sală Sport Școala 11 Călărași;

5. Centrul Comunitar fosta Cameră de Gardă a Spitalului Budești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *