Sănătate

Călărași/ Situația epidemiologică privind infecția cu noul coronavirus

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, la nivelul județului Călărași, la data de 9 iulie, datele sunt următoarele:

– o persoană se află în carantină instituționalizată;
– pentru 1.014 persoane a fost recomandată măsura autoizolării la domiciliu;
– 197 de persoane au fost confirmate, dintre care 148 s-au vindecat și 9 persoane au decedat.

În ultimele 24 de ore, 89 de persoane au terminat perioada de izolare de 14 zile.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul actual. Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.
Vă rugăm să respectați măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de specialiști.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *