Administrație

Călărașiul va avea un autobuz plutitor. Consiliul Județean va achiziționa acest vehicul amfibiu

Astăzi, 26 iulie 2023, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Ion Samoilă, a semnat, cu firma RiverRide Ltd. din Ungaria, contractul de furnizare a vehiculului amfibiu (autobuzul fluvial) pentru proiectul „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra”.

Potrivit CJ Călărași, preţul convenit pentru îndeplinirea contractului este de 4.571.000 de lei, la care se adaugă T.V.A. iar durata contractului este de la data semnării lui şi pȃnă la data îndeplinirii obligaţiilor contractuale reciproce, dar nu mai târziu de 16.10.2023.

Proiectul “Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra” este finanțat prin Programul INTERREG VA România – Bulgaria”, Consiliul Judetean Călărași având calitatea de lider, in parteneriat cu Primaria Municipiului Călărași și Municipalitatea Silistra.

Scopul proiectului este de a elimina barierele din calea liberei circulații a cetățenilor între cele două comunități, Călărași (România) și Silistra (Bulgaria) prin introducerea unui mijloc de transport nou.

Consiliul Județean Călărași achiziționează un autobuz fluvial (vehicul amfibiu), care va facilita transportul fluvial între Călărași și Silistra. Pentru această operațiune este necesară consolidarea și amenajarea ambelor maluri, pe partea românească și cea bulgărească. Pe malul românesc se va construi și o gară fluvială. Totodată, pentru acostarea ambarcațiunilor de transport, gara fluvială va fi dotată cu un ponton plutitor, prevăzut cu pasarelă de acces. De asemenea, se vor amenaja alei pietonale și spații verzi.

Valoarea totală a proiectului este de 5.946.041,74 euro, perioada de implementare fiind 31.12.2023, conform contractului de finanțare.

Perioada de implementare a proiectului începe la data semnării lui și se încheie cel mai târziu la data de 31 decembrie 2024.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *