Sport

Ce s-a întâmplat cu AFC Dunărea Călăraşi, după reorganizare

Administratorul special al AFC Dunărea 2005 Călărași, Aurel Stan, a participat, în data de 18 august a.c., la ședința de Consiliu Județean, pentru a prezenta consilierilor principalele activități desfășurate la clubul de fotbal, încă din luna august a anului trecut, când acesta a preluat mandatul. El a fost numit pe funcție de către Adunarea Generală a Acționarilor. Încă de atunci, Dunărea Călărași a trecut printr-un amplu proces de reorganizare. Din cauza problemelor financiare, Dunărea Călărași a fost nevoită să intre în insolvență. În această perioadă, s-a pus accentul pe atragerea jucătorilor călărășeni. Astfel, în prezent, formația deține 172 de juniori legitimați, aceștia fiind antrenați de 15 jucători seniori, tot din Călărași, care provin din pepiniera proprie sau de la alte cluburi. La acest moment, AFC Dunărea Călărași are o grupă de juniori care este înscrisă la Federația Română de Fotbal, în Liga Elitelor Under 16. Această grupă a fost prezentată ieri consilierilor județeni.

“Vă mulțumesc foarte mult pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o în urmă cu un an de zile. Astăzi (n.r. 18 august a.c.), l-am rugat pe domnul președinte (n.r. Vasile Iliuță) să îmi ofere posibilitatea să vă prezint dumneavoastră (n.r. consilierilor județeni), succint, principalele activități pe care le-am desfășurat în toată această perioadă la clubul de fotbal Dunărea Călărași 2005. Încă de la început, am avut o colaborare foarte bună cu firma de insolvență. Ba chiar am solicitat, suplimentar, și un auditor cu experiență, un auditor bun, care a verificat situația financiar-contabilă. Ulterior, am fost ajutat la întocmirea planului de organizare al clubului. Tot de la început, s-a procedat și la evaluarea organigramei, a tuturor compartimentelor clubului și au fost luate măsuri pentru maximizarea averii debitorului, în sensul că, unde s-a putut, s-a procedat la un cumul de funcții din partea angajaților, iar pentru alte funcții, au fost reziliate contractele care nu influențau negativ activitatea sportivă din cadrul clubului.

La fel am procedat și cu jucătorii, cu toate persoanele care au contract de muncă pe activitate sportivă. Am renegociat absolut toate contractele. Cine nu a acceptat micșorarea lor, le-am oferit posibilitatea să se transfere la alte cluburi, și în acest fel am redus cheltuielile privind funcționarea clubului, undeva la 40-50%, iar presiunea asupra bugetului Consiliului Județean a fost redusă și ea. O altă modalitate prin care au fost reduse cheltuielile a fost aceea referitoare la cazarea sportivilor. Cu ajutorul domnului președinte al Consiliului Județean, Vasile Iliuță, s-au purtat negocieri cu domnul președinte Marian Petre Miluț, de la Prefab, și atunci am reușit să obținem cazarea jucătorilor, antrenorilor, în Hotelul Prefab, iar suma este undeva la 100 de lei/cameră/lună, unde sunt cazați doi jucători. De altfel, mesajul meu important este cel de mulțumire la adresa dumneavoastră (n.r. a consilierilor județeni), pentru că, până în prezent, dumneavoastră, consilierii județeni, sunteți singurii susținători ai activității acestui club de fotbal. Dacă anul trecut, ceilalți membri fondatori au susținut clubul la valori minimale, anul acesta nu au mai susținut absolut deloc activitatea noastră. Din punctul meu de vedere, poate ar fi trebuit să fie lângă noi cel puțin cu cheltuielile de întreținere a bazei sportive.

Încă de la început, am promis, și vreau să vă arăt că noi ne ținem de cuvânt cu ceea ce am promis, am atras foarte mulți jucători călărășeni în activitatea sportivă de fotbal. În prezent, avem 172 de jucători juniori legitimați la AFC Dunărea. Acești juniori sunt antrenați de 15 antrenori (n.r. jucători seniori călărășeni). Jucătorii au fost selectați de către domnul profesor Mihali. Cei 15 jucători sunt călărășeni și provin din pepiniera proprie sau de la alte cluburi, dar sunt tot călărășeni, la echipa de seniori.

Un accent deosebit s-a pus și pe licențierea și pregătirea profesională a antrenorilor. Am avut ședințe cu antrenorii și cei care nu aveau licență au fost îndrumați să susțină examenul la cursurile de antrenori, iar unul din ei a fost admis, unul a fost respins, urmând a se relua procedura de examinare.

În prezent, pot să vă spun că, datorită rezultatelor sportive, dar și asigurării condițiilor necesare pregătirii sportivilor, avem o grupă de juniori, prezentă astăzi în sală, care este înscrisă la Federația Română de Fotbal în Liga Elitelor Under 16, antrenată de Andronache. Din punctul meu de vedere, după echipa de seniori, echipa de juniori de elită este a doua ca prioritate în activitatea clubului. Sunt cei mai performanți jucători juniori ai clubului Dunărea Călărași”, a declarat Aurel Stan.

Gheorghe Mihali: „Încerc să construiesc o echipă de la zero”

Antrenorul formației de pe malul Borcei, Gheorghe Mihali, a fost și el prezent în cadrul ședinței de Consiliu Județean. Acesta a afirmat că încearcă să construiască o echipă de la zero. El i-a invitat pe consilierii județeni, în data de 28 august, când începe campionatul, pe Stadionul Municipal “Ion Comșa”.

“Sunt de 4 săptămâni aici (n.r. la AFC Dunărea Călărași) și tot ce am discutat este așa. Problema este următoarea: și o casă se construiește foarte greu. Eu încerc să construiesc o echipă de la zero. Întâi trebuie să construim temelia. Am mulți jucători care sunt născuți, crescuți aici, dar trebuie să fiu foarte cinstit, la început poate vor juca 5-6 dintre ei, de la echipa cea de bază. După aceea, pe parcursul timpului, o să intre și alții. Vrem să ținem, cât de cât, steagul sus, acum, în primul an. Să nu uităm că această echipă a fost în Liga I și trebuie să ne comportăm onorabil. De 4 săptămâni, de când sunt aici, încercăm să facem treabă, iar dacă o să aveți timp, în data de 28 august, când vom începe campionatul, toți care sunteți în sală, v-aș invita la stadion, să vedeți ce am făcut noi până acum”, a spus antrenorul Gheorghe Mihali.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *