Cultură

Comunicat CJCC/ Diaconu: “Primăria Municipiului Călărași a refuzat accesul călărășenilor la actul de cultură”

Centrul Judeţean de Cultură şi Creație (CJCC) Călăraşi precizează, printr-un comunicat de presă, că a solicitat, Primăriei Călăraşi, la sfârșitul lunii mai, punerea la dispoziţie a Bazei Navrom pentru organizarea de evenimente culturale, această locație fiind identificată ca singura potrivită cu respectarea normelor de igienă şi a celor impuse de distanţarea socială.

Răspunsul Primăriei Călărași a fost :

„Baza sportivă Navrom nu vă poate fi pusă la dispoziţie pentru organizarea de evenimente cultural – artistice întrucât compartimentarea şi dotările acesteia sunt destinate competiţiilor sportive şi prin utilizarea acestora în alte scopuri pot fi deteriorate”.

Managerul CJCC, Virgiliu Diaconu a declarat, cu privire la acest răspuns al Primăriei Municipiului Călărași, următoarele:

“Primăria Municipiului Călărași a refuzat accesul călărășenilor la actul de cultură! Din punctul meu de vedere, prin acest refuz, se pare că pentru actualul primar pune pe primul loc politicul și apoi interesul cetățeanului! În această perioadă avem în vedere organizarea de spectacole în aer liber în municipiul Oltenița, în orașele Lehliu Gară și Fundulea, precum și în comuna Borcea. Îmi pare rău, că, în municipiul reședință de județ, acest lucru nu-l putem face! Călărășenii au de așteptat! După data de 27 septembrie, vom putea începe cel puțin spectacolele în aer liber pe arena Navrom unde vom organiza spectacole cu nume mari, precum Delia, Florian Rus, Elena Gheorghe, Carla’s Dreams!”

La acest moment, angajații Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași din cadrul Compartimentului Cercetare, Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale lucrează la editarea unei Culegeri de Tradiții și Obiceiuri ale județului Călărași. Avem foarte mult material din teren, interviuri cu vârstnici din sate și comune ale județului care au fost realizate în ultimii 10 ani de către angajații Centrului din compartimentul Cercetare, iar acum dorim să realizăm o culegere pentru conservarea și promovarea tradițiilor călărășene. În funcție de evoluția situației dar și a măsurilor anunţate de autorităţi pentru evitarea răspândirii coronavirusului în România, reprogramarea spectacolelor anulate va fi adusă la cunoștință publicului, în timp util, cu noile date”, se arată într-un comunicat de presă al CJCC Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *