Politică

Deputatul PNL, Emil Dumitru, bilanţul activităţii parlamentare

Deputatul PNL, Emil Dumitru, a făcut un bilanţ al activitaţii sale parlamentare, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a subliniat că este principalul iniţiator a trei legi importante: Legea de raportare a stocurilor la produsele agricole, Legea privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru producătorii agricoli de legume-fructe şi cartofi şi Legea privind instituirea Schemei de certificare voluntară „De origine România-D.O.R.” În total, demnitarul susţine că a semnat 146 de inițiative, din care 45 au devenit legi.

„Referitor la activitatea mea parlamentară, am semnat 146 de inițiative, din care 45 au devenit legi. Dar trei dintre ele, pentru că activitatea parlamentară este una destul de complexă și, practic, inițiativele noastre legislative trec prin mai multe comisii, unde sunt inițiatorul principal și la care țin foarte mult, au devenit legi. Este vorba de legea de raportare a stocurilor pe care, mă rog, Ministerul Agriculturii, într-un final, a reușit să-i facă norme, tocmai ca să vedem care este volumul de cereale pe care România îl are în tranzit de la Ucraina, astfel încât să putem să solicităm despăgubiri pentru fermierii noștri, pentru că, neavând date clare, nu avem cum să cerem niște sume la Comisia Europeană. Apoi, este vorba de acea schemă de ajutor de stat, şi anume am dat pe ceea ce înseamnă sectorul de legume, fructe pe ambalare, sortare, etichetare și transport la legume, fructe și cartofi. Și nu în ultimul rând, eu, împreună cu senatorul Ciprian Pandea, am inițiat Legea de certificare voluntară DOR. Este prima schemă de certificare voluntară din România în care, practic, se creează un cadru legal prin care micii producători să poată să își individualizeze producția autohtonă, astfel încât consumatorul să aleagă în cunoștință de cauză”, a declarat deputatul Emil Dumitru, în cadrul conferinţei de presă, care s-a desfăşurat la sediul Organizaţiei Judeţene a PNL Călăraşi, în data de 12 ianuarie 2024.

Emil Dumitru a fost ales pe funcţia de deputat, în circumscripţia electorală nr. 12 Călăraşi, în data de 6 decembrie 2020. El a fost validat pe funcţie, la data de 21 decembrie 2020. Acesta face parte din grupul parlamentar al PNL şi activează în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.

Activitatea sa parlamentară, în cifre, este următoarea:

  • luări de cuvânt la 16 puncte de sumar, în 15 şedinţe, din care 3 declaraţii politice;
  • 2 declaraţii politice depuse în scris;
  • 146 de propuneri legislative iniţiate, din care 45 au fost promulgate legi;
  • 2 proiecte de hotărâri iniţiate;
  • 16 întrebări şi interpelări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *