Actualitate

Echipamentele de protecție din Coreea de Sud au ajuns și la Călărași

În județul Călăraşi au ajuns astăzi, 27 martie a.c., materiale de protecţie, combinezoane de protecție, măşti FFP 2 şi FFP 3, dezinfectant de nivel înalt a suprafețelor și a instrumentarului. Aceste echipamente de protecție vor ajunge la personalul din județul Călăraşi, medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienților suspecți ori confirmați.
Echipamentele au fost aduse cu o aeronavă NATO din Coreea de Sud în cursul zilei de ieri (n.r. 26 martie a.c.), iar astăzi (n.r. 27 martie a.c.) va începe distribuirea, în funcție de nevoi, către personalul medical și echipajele operative ale Ministerului Afacerilor Interne.
Materialele de protecție au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și I.G.S.U. având în vedere contagiozitatea extrem de înaltă a virusului COVID – 19, care nu poate fi ținută sub control în lipsa acestora.
Astfel, intră în folosința instituțiilor din județul Călăraşi, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului tip de coronavirus, noi echipamente de protecție: combinezoane, măști tip FFP 2, măști FFP 3, costume de protecție și mănuși.
Echipamentele sunt primite din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și sunt repartizate instituţiilor al căror personal au contact direct cu persoanele suspecte sau confirmate.
De asemenea, în folosința ISU „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intrat mai multe seturi de echipament individual de protecție, de nivel mediu, compuse din cască cu vizor, mănuși, ochelari și cizme.
Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele ce vor asigura activitatea de transport specializat a persoanelor confirmate sau suspicionate de a fi infectate cu noul tip de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *