Actualitate Administrație Politică

Eduard Grama: „Amelia Giurcan crede că ANI este nume propriu, nu o instituție a statului”

Subiectul fierbinte al momentului, legat de incompatibilitatea lui Eduard Grama și demiterea acestuia de la conducerea societății Ecoaqua S.A. Călărași, continuă. Chiar și astăzi, în conferința PSD, s-a vorbit despre acest aspect. L-am contactat pe directorul general al companiei de apă și canalizare, Eduard Grama, pentru a-i lua un punct de vedere vizavi de toată această situație. El le-a dat replica Ameliei Giurcan (consilier județean USR), lui Bogdan Mihai (administrator public al Județului și noul reprezentant al CJ Călărași în cadrul Adunării Generale a Acționarilor și în consiliul director al ADI Ecoaqua), dar și președintelui Consiliului Județean și al PSD, Vasile Iliuță. 

Eduard Grama spune că îi este greu să îi explice Ameliei Giurcan situația în care acesta se află, deoarece consiliera județeană și implicit președinta USR ar crede că ANI este nume propriu și nu o instituție a statului'”.

„Doamnei Giurcan îmi este greu să îi explic situația mea actuală, întrucât dânsa crede că ANI este nume propriu și nu o instituție a statului. Dânsa, așa cum a arătat în multe ieșiri publice, chiar pe pagina oficială a partidului pe care îl conduce, spunea, în urmă cu două săptămâni, că din funcția pe care o ocup nu pot pleca, ci doar din punct de vedere moral”, a declarat Grama, pentru publicația noastră. 

„Singurii care pot analiza situațiile relatate în spațiul public, în ultima perioadă, sunt membrii Consiliului de administrație, care, de fapt, sunt angajatorii mei. Nu comentez păreri personale”

Despre afirmațiile administratorului public al Județului Călărași, Bogdan Mihai, cel care este și noul reprezentant al CJ Călărași în cadrul Adunării Generale a Acționarilor și în consiliul director al ADI Ecoaqua, făcute în data de 29 mai a.c., în ședința de Consiliu Județean, conform cărora directorul companiei de apă și canal ar fi incompatibil cu funcția de conducere pe care o ocupă în prezent, Grama a subliniat că nu ar fi ascultat declarațiile colegului său de partid din ședință și că, de obicei, se raportează doar la declarațiile publice ale președintelui Vasile Iliuță, „singura voce care contează în cadrul PSD”. Sursa citată a mai menționat faptul că singurii care pot analiza situațiile relatate în spațiul public sunt membrii Consiliului de administrație al Ecoaqua, adică cei care de fapt l-au angajat pe acesta în funcția de director general al societății.

„Nu am ascultat ce a declarat administratorul public în ședința de Consiliu Județean și, de obicei, mă raportez doar la declarațiile publice ale președintelui (n.r. Vasile Iliuță), care este singura voce care contează în cadrul PSD. Dânsul (n.r. Bogdan Mihai) poate să spună ceea ce își dorește, e o părere personală. Singurii care pot analiza situațiile relatate în spațiul public, în ultima perioadă, sunt membrii Consiliului de administrație, care, de fapt, sunt angajatorii mei. Nu comentez păreri personale. Consiliul de administrație este angajatorul meu”, a adăugat interlocutorul. 

„Se întâmplă exact ca într-o căsnicie, nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim. Dar suntem atât de maturi, încât putem găsi soluții, în perioada următoare, soluții care să aducă progres și nu regres”

În conferința PSD de astăzi, 30 mai a.c., președintele partidului, Vasile Iliuță, a punctat faptul că, potrivit Agenției Naționale de Integritate, Eduard Grama nu mai poate deține nicio funcție, timp de trei ani, plătită de societăți cu capital majoritar sau integral de stat, explicând că Ecoaqua ar fi o întreprindere de stat, deoarece primăriile de municipiu, oraș și inclusiv Consiliul Județean sunt acționari ai companiei. Încă directorul Ecoaqua, Eduard Grama, a spus, despre declarațiile președintelui său de partid, că: Eu cred că întreaga echipă a partidului ar trebui să se focuseze, în perioada următoare, pentru a realiza obiectivul pe care și l-a propus, și anume câștigarea alegerilor, iar după alegeri avem atâta timp să dezbatem, să ne întâlnim și să discutăm, cu argumente pro și contra, vizavi de fiecare persoană membră a partidului. Adică, în forurile superioare ale partidului ne putem întâlni și discuta, punctual, atât nemulțumirile, cât și mulțumirile”. 

Întrebat care este situația politică dintre el și colegii săi de partid, Grama a specificat următoarele: „Avem un singur obiectiv: acela de a câștiga alegerile. Că mai avem și păreri contra sau pro, vizavi de persoane, se întâmplă exact ca într-o căsnicie, nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim. Dar suntem atât de maturi, încât putem găsi soluții, în perioada următoare, soluții care să aducă progres și nu regres”. 

Foto: arhivă

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *