Educație

Evaluare Națională/ 343 absolvenți de gimnaziu au lipsit de la proba de Matematică

Absolvenții de gimnaziu au susținut astăzi, 17 iunie a.c., proba scrisă la disciplina Matematică din cadrul Evaluării Naționale. În județul Călărași, la acest examen au fost prezenți 2.070 de candidați, în timp ce alți 343 de elevi au absentat.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Călărași, subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

foto: www.digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *