Educație

Ultimul clopoțel a sunat online la Liceul Danubius

La Liceul Danubius Călărași, ultimul clopoțel a sunat online. Marți, 16 iunie a.c., absolvenții clasei a XII-a nu s-au strâns în brațe și nici nu au aruncat tocile în aer, așa cum au obișnuit generațiile anterioare.

Ceremonia de absolvire a debutat cu imnul absolvenților “Gaudeamus Igitur”.

Directorul liceului, prof. Constantin Croitoru a declarat următoarele:

“Suntem prezenți la un moment festiv care, în acest an, devine unic în istoria liceului. Este prima dată când o festivitate de absolvire se organizează online. Acest an vine și cu împlinirea vârstei de 45 de ani pentru Danubius, un liceu care a devenit destul de puternic în lumea învățământului călărășean. Mai sunt câteva zile până când se va desfășura prima probă a examenului de bacalaureat. Am încredere în faptul că vă veți face datoria față de voi, de familii, față de profesori, iar la examen veți avea rezultate foarte bune. Totul depinde de voi. Cred că sesiunea iunie 2020 va fi un moment important pentru mulți dintre voi, moment care vă va deschide porțile multor facultăți din țară sau din lume. Țin să le mulțumesc profesorilor voștri care și-au făcut datoria în cei patru ani de liceu. Vreau să mulțumesc profesorilor diriginți care v-au îndrumat activitatea în acești 4 ani. Mulțumesc personalului didactic auxiliar și nedidactic pentru tot ce au făcut ca voi să aveți parte de zile frumoase în Liceul Danubius. Să nu uitați niciodată că ați fost elevi ai acestei instituții de învățământ și să faceți liceul cunoscut în toate mediile, în așa fel încât și o altă parte dintre elevii Călărașiului să vină la Danubius, pentru că au ce învăța. Vă doresc să aveți parte doar de bucurii, să fiți sănătoși, să aveți rezultate deosebite și baftă la bacalaureat!”

Elevii și profesorii au rememorat amintiri din liceu, aceștia vizionând filmulețe care conțineau poze din diverse activități școlare.

Emoționant a fost momentul în care liceenii și-au auzit, pentru ultima dată, numele din catalog.

Festivitatea de premiere a avut loc tot pe internet. Șeful promoției 2020 este Georgian Mădălin Stoian, iar jurnalista promoției este Amalia Radu.

La ceremonie au participat: absolvenții claselor XII A, XII B, XII C, XII D, XII E, XII F, XII G; directorul liceului, prof. Constantin Croitoru; profesorii diriginți Anișoara Ștefănescu, Marilena Simion, Iulica Boancă, Daniela Măcinic, prof. Ghiță Gheorghe, prof. Carmen Duțu, prof. Adrian Popescu; moderatorii evenimentului online: prof. Loredana Fulga și prof. Dumitrel Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *