Cultură

Expoziția „O poveste dulce. Un secol de dulciuri românești”, la Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean, și Asociația ”Muzeul Jucăriilor” București vă invită la deschiderea expoziției temporare “O poveste dulce – Un secol de dulciuri românești”. Evenimentul va avea loc joi, 17 martie, începând cu ora 13:00, la sediul muzeului din str. Progresului, nr. 4.

Colecţia strânsă pe parcursul a 40 de ani de frații Cristian şi Mihai Dumitru cuprinde 400 de exponate (cutii de bomboane, ambalaje de dulciuri, reclame, recipiente răcoritoare), fabricate în România în perioada 1900-1989.

Ambalajele aparţin unor firme cu renume din perioada interbelică precum „Kandia” din Timişoara care în anul 1890 a devenit prima fabrică de ciocolată din România, „Zamfirescu”, devenit cel mai mare producător din Balcani şi furnizor al Casei Regale, „Hess” Braşov – prima fabrică de ciocolată din Transilvania, „Suchard”, vestita „Casa Capşa”, ce a devenit etalon în domeniul dulciurilor în Bucureşti şi peste hotare, ciocolateria, „Regina Maria” a cărei producţie ajungea la 1 milion de kilograme pe an adică 100 de vagoane de marfă distribuite în 4000 de magazine din ţară sau mărci precum „Anghelescu” sau „Bomboneria Palatului”.

“Vă aşteptăm să păşiţi în lumea dulciurilor de altădată, să rememorăm împreună dulci amintiri şi poveşti, zilnic între orele 09:00 – 17:00 la Muzeul Dunării de Jos Călăraşi”, se arată într-un comunicat de presă al instituției culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *