Actualitate

Infrastructura de apă, din judeţul Călăraşi, modernizată cu bani europeni. Şeful Ecoaqua: „Am îndeplinit condițiile și proiectul este unul matur”

Proiectul prin care peste 30 de localităţi din judeţele Călăraşi şi Ialomiţa vor beneficia de stații de epurare și tratare a apei, rețele de apă-canalizare și debitmetre diferențiale pentru pierderile de apă, care se va derula prin fonduri europene, va intra în linie dreaptă, după cum afirmă directorul general interimar al SC Ecoaqua SA, Eduard Grama. Conform declaraţiilor acestuia, au avut loc discuţii cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene, în urmă cu două săptămâni, şi s-a stabilit că Ecoaqua a îndeplinit toate condiţiile, astfel încât proiectul să poate fi demarat. Aşadar, proiectul ar urma să fie semnat curând.

„Am discutat cu echipa din cadrul operatorului de apă și canal și avem ca prioritate, în primul rând, proiectul pe fonduri europene, proiectul pe POIM, despre care consider că se află în linie dreaptă și toți cei care fac parte din echipa lui şi-au făcut, pe deplin, datoria. Chiar în urmă cu două săptămâni am mers la Bucureşti, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, şi am discutat cu reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene. Am stabilit că am îndeplinit condițiile și proiectul este unul matur. Dacă vă uitați, în momentul de față, pe SICAP, puteţi vedea că am ridicat trei lucrări de execuție. Urmează ca în perioada următoare, un termen dat este 20 mai, pentru ca toate proiectele de lucrări şi execuție să fie ridicate, să intrăm în linie dreaptă. Avem avizul tehnic de la Jaspers, vom avea decizia de la Mediu în data de 16 mai, avem avizele de la DSP, deci, pe scurt, POIM-ul, de care avem nevoie toți locuitorii județului și municipiului Călărași, va fi, în perioada următoare, proiectul sau investiția cea mai mare de la nivelul județului nostru. Împreună cu colegii mei, am plecat în județ, pentru a discuta cu reprezentanții și cu directorii de sucursale, pentru a preîntâmpina eventualele probleme sau pentru a găsi soluții la problemele care le au reprezentanții noştri în județ'”, a declarat Eduard Grama, în cadrul unei conferinţe de presă.

Proiectul va fi cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *