Actualitate

Județul Călărași, locul 8, pe țară, la infracțiuni cercetate de poliție

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, că județul Călărași se află pe locul 8, în țară, în ceea ce privește infracțiunile cercetate de polițiști. Potrivit acesteia, din păcate, o creștere a faptelor de natură penală se remarcă în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar. Dacă în anul 2021, au fost constatate 15 astfel de infracțiuni, în 2022 s-au înregistrat 51.

Alina Gorghiu a subliniat faptul că este absolut necesară educația juridică a generației tinere. Tocmai de aceea, din luna septembrie a acestui an, elevii din școli vor fi învățați ce este aceea o infracțiune și de ce drogurile și violența trebuie evitate.

“Este un fenomen infracțional în creștere, în legătură cu tinerii. Ca atare, această educare juridică a generației care iese acum din școli o consider absolut necesară și vă spun că, din septembrie, voi face toate eforturile împreună cu doamna ministru Deca, împreună cu colegii din parchete, din barouri, din Uniunea Barourilor din România, din CSM, astfel încât să reușim să ajungem în cât mai multe unități școlare, pentru a-i învăța pe tineri ce este o infracțiune, de ce consumul de droguri îl va duce în pușcărie pe tânărul respectiv, de ce violența în școli trebuie evitată. Sunt foarte multe alte lucruri pe care ar trebui să le spunem acestor tineri”, a declarat Alina Gorghiu, în conferința de presă susținută la sediul PNL Călărași, în data de 1 august 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *