Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” din Călărași informează că, din 2 septembrie 2024, programul Ludotecii „Licurici” a revenit la normal. Vârsta recomandată pentru participarea la ateliere este cuprinsă între 4 și 6 ani. Accesul se face în limita a 8 copii/grupă. Pentru înscriere la ateliere, părinții copiilor sunt așteptați la sediul central sau pot apela numărul de telefon 0242/316.757.
Atelierele vor avea loc de luni până vineri, astfel:
- luni, miercuri, vineri: 10:30-12:00;
- marți, joi: 14:00-15:30.
Iată întregul program:
- Luni: 10:30-12:00-„Citim, povestim și scornim cu Licurici”. Aelierul își propune să atragă copiii spre lectură, să le dezvolte atenția, capacitatea de concentrare, creativitatea, prin dialoguri pe marginea poveștilor citite, prin alte metode adaptate vârstelor mici.
- Marți: 14:00-15:30-„Clubul micilor artiști”. Atelierul încurajează creativitatea, stimulează imaginația și simțul observației. Copiii sunt inițiați în diferite tehnici de pictură, desen și modelaj, pe diverse teme din povești sau referitoare la mediul înconjurător.
- Miercuri: 10:30-12:00-„Lecturi pentru pitici cu părinți și bunici”. Când părinții le citesc copiilor povești și, mai ales, vorbesc despre ele, pun întrebări sau imită personaje, beneficiile sunt pe măsură: de la îmbunătățirea limbajului și creșterea capacității de concentrare și memorare până la dezvoltarea laturii socio-emoționale.
- Joi: 14:00-15:30-„Licuricii pricepuți”. Exersare tehnici practice de lucru: decupaj, desen, colorat, înodat, lipit, capsat, modelaj cu șabloane și cu materiale culese din natură (ramuri, cochilii, scoici, înveliș castane verzi), jocuri de îmbinat, construit, puzzle.
- Vineri: 10:30-12:00-„Videolicurici”. În cadrul atelierului, copiii vor viziona povești, filme artistice și documentare, desene animate, care se constituie în puncte de pornire pentru dialoguri, dezbateri, interpretări, jocuri de rol. Se urmărește dezvoltarea puterii de concentrare asupra imaginilor în mișcare, suprinderea detaliilor semnificative, înțelegerea trăsăturilor de caracter ale personajelor și a relațiilor dintre acestea, creșterea capacității de interpretare și de exprimare.
În afara atelierelor, copiii se pot juca, desena, citi sau viziona desene animate, alături de părinți și bunici.