Actualitate

Nu există persoane diagnosticate cu Covid-19 în județul Călărași

Potrivit unui comunicat de presă al Instituției Prefectului, pe teritoriul județului Călărași nu au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus COVID-19.

Medicii de familie, Direcția de Sănătate Publică, Poliția și Jandarmeria Călărași monitorizează în prezent 311 persoane aflate în izolare la domiciliu și supraveghere epidemiologică pasivă, pentru o perioadă de 14 zile, iar alte 128 de persoane au ieșit din perioada de autoizolare. La nivelul județului sunt 37 de persoane în carantină.

“Menționăm că persoanele aflate în izolare sau în carantină nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus și au o stare de sănătate bună”, transmite Instituția Prefectului.

De la începutul perioadei de supraveghere, au fost recoltate probe pentru un număr total de 57 de persoane, dintre care:

  • 42 probe cu rezultat negativ;
  • 15 probe sunt în lucru.

În prezent, 8 persoane se află internate la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Pentru aceste persoane se așteaptă rezultatele testelor de la Institutul Matei Balș din București.

În această etapă, Direcția de Sănătate Publică Călărași deține materiale pentru recoltarea probelor de COVID-19, pentru un număr de 570 de probe.

“VĂ RUGĂM SĂ VĂ INFORMAȚI DOAR DIN SURSE OFICIALE, SĂ RESPECTAȚI MĂSURILE TRANSMISE DE AUTORITĂȚI ȘI SĂ NU PĂRĂSIȚI LOCUINȚA DECÂT DACĂ ESTE NEAPĂRAT NECESAR”, se mai precizează în comunicatul de presă al instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *