Actualitate

O nouă ediție Tezaur. Dobânzi neimpozabile de până la 7,10%, la titlurile de stat

Compania Naţională “Poşta Română” continuă să intermedieze vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei, în cadrul programului „Tezaur”, lansat de Ministerul Finanţelor Publice.

Românii pot subscrie, în perioada 18 septembrie – 13 octombrie 2023, pentru două noi emisiuni de titluri de stat cu scadenţe la un an, respectiv 3 ani şi dobânzi anuale de 6,25% și 7,10%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Prin subunitățile poștale, titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

  • în perioada 18 septembrie – 11 octombrie 2023, prin reţeaua de oficii poştale ale companiei, din mediul rural;
  • în perioada 18 septembrie – 12 octombrie 2023, din oficiile poştale din mediul urban.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Nu există o sumă maximă care poate fi investită de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri de anulare în perioada de subscriere. Ulterior, subscrierile sunt definitive şi nu mai pot fi eliminate.

Titlurile de stat sunt nominative, denominate în lei, fiecare având o valoare de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în programul de emisiune. Subscrierea de fracțiuni ale unui titlu de stat nu se acceptă.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Foto: www.posta-romana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *