Actualitate

Polițiștii au intensificat controalele care vizează respectarea măsurilor anti-Covid

Pe fondul numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, polițiștii au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, polițiștii au legitimat 248 de persoane, au verificat 316 autovehicule și 95 societăți comerciale.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 21.700 de lei.

  • Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu precum şi în mijloacele de transport, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri.
  • Scopul forțelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancțiuni.
  • Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți sa conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.
  • Suntem și vom fi prezenți permanent la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *