Actualitate

Pompierii militari asigură măsurile de prevenire a incendiilor, în Noaptea de Înviere

În această noapte, în apropierea lăcașurilor de cult unde se preconizează un aflux mare de credincioși, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Știrbei” al județului Călărași va disloca echipaje operative cu autospeciale de intervenție, pentru a asigura o reacție promptă, în cazul producerii unor situații de urgență.

Pentru a vă bucura de săbători liniștite, pompierii vă recomandă să respectați câteva reguli simple, însă foarte importante:

Manifestați prudență la utilizarea lumânărilor aprinse. Acestea trebuie ținute la distanță față de haine și păr, evitând apropierea de icoane sau obiecte de decor care ar putea lua foc.

La întoarcerea acasă, este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil și să nu fie amplasate în apropierea hainelor, perdelelor sau a altor textile.

De asemenea, lumânările sau candelele aprinse nu vor fi lăsate nesupravegheate și se va evita deplasarea cu acestea în autovehicule.

Parcarea autovehiculelor în apropierea bisericilor, se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces și să nu fie împiedicat accesul la hidranții exteriori de incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *