Administrație

Primăria Călărași a semnat două contracte cu finanțare europeană

Primarul municipiului Călărași, Marius Grigore Dulce și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Gabriel Mușat au semnat, astăzi, 23 decembrie a.c., contractele a două proiecte  cu finanțare europeană. Este vorba despre “Dezvoltarea infrastructurii educaționale antepreșcolară și preșcolară din municipiul Călărași – Creșa săptămânală, jud. Călărași”, având o valoare de 5.022.672,42 lei și “Modernizarea, reabilitarea și echiparea Colegiului Agricol ‘Sandu Aldea’ Călărași”, cu o valoare de 3.060.187,53 lei .

Astăzi (n.r. 23 decembrie a.c.), vom semna ultimele două proiecte pe POR. Unul dintre ele este ‘Dezvoltarea infrastructurii educaționale antepreșcolară și preșcolară din municipiul Călărași’. Este vorba despre creșa săptămânală a noastră. După cum bine știți, acest proiect a început ca și gândire din anul 2015, și iată, astăzi, reușim să îl semnăm, pentru că avem o problemă, copiii noștri nu au unde să stea în această creșă, existând un număr limitat de locuri. În prezent, vorbim de 40 de copii, iar această extindere a creșei săptămânale cu o construcție nouă va avea undeva la 68 de copii. Este o construcție care ne va ajuta în viitor. Avem în vedere să mai facem o creșă, dar aceasta va fi pe PNDL, pentru copiii din Măgureni. Al doilea proiect pe care o să îl semnăm este ‘Modernizarea Colegiului Agricol ‘Sandu Aldea’ Călărași’. Partea veche a liceului, fiind monument de cultură, nu o putem reabilita, dar acest proiect va reabilita corpul B. Vom avea și piste noi, pentru ca elevii acestui liceu să învețe să șofeze pe tractoare. Vor avea și o seră. Deci, vor fi foarte multe lucruri funcționale în acest liceu, pentru că avem nevoie de ele. (…) Vreau să mulțumesc echipei de la Direcția Programe și Dezvoltare Locală, pentru că fără aportul acesteia nu se putea ajunge astăzi aici. Vă asigurăm că vom încerca să implementăm aceste proiecte cât mai repede, deoarece timpul este cel mai mare dușman al nostru. Până în 2023 trebuie să implementăm toate aceste proiecte și trebuie să avem o viteză foarte mare, pentru a nu pierde finanțarea, a declarat edilul municipiului Călărași, Marius Dulce.

Iată că sfârșitul acestui an atât de zbuciumat, complicat, ne aduce și vești bune la Primăria Municipiului Călărași, în sensul că semnăm astăzi (n.r. 23 decembrie a.c.) ultimele două contracte din tot Programul Operațional 2014-2020 și evident, ultimele din Axa 4 de Regenerare Urbană, adresată reședințelor de județ. Vreau să vă spun că din toate cele 7 reședințe de județ, municipiul Călărași este prima care reușește să semneze toate contractele și din acest moment,  mingea este în terenul dumneavoastră, domnule primar, în terenul echipei pe care o conduceți. Mai sunt încă 3 ani până la sfârșitul lui 2023, în care proiectele să devină realitate. Tot în această perioadă, am început discuțiile, chiar am avut săptămâna trecută o întâlnire cu Primăria Municipiului Călărași, Primăria Municipiului Oltenița și Consiliul Județean, vizavi de Programul 2021-2027, identificare de proiecte. Cât mai multe din doleanțele, din nevoile UAT-urilor din regiune și din Călărași încercăm să le putem prinde ca activități eligibile în viitorul Program Operațional și suntem optimiști că și următorul program va fi și mai bun, și mai aproape de comunități, va încerca să rezolve din multele probleme cu care ne confruntăm în regiune și evident, în Călărași. Eu vreau să vă felicit, domnule primar, pe dumneavoastră, echipa de la primărie, că ați finalizat tot ce aveați de contractat și vreau să vă transmit că în 2021 ne bazăm pe dumneavoastră că veți fi un furnizor însemnat de sume pentru a ne atinge ținta la nivel regional. Din punctul de vedere al Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, aveți tot sprijinul pe care putem să vi-l oferim, așa încât aceste proiecte să prindă viață și să intre în serviciul cetățenilor din Călărași, a afirmat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *