Administrație

Sărbătoarea Bobotezei, la Călăraşi

Primăria Municipiului Călăraşi va organiza, şi în acest an, pe 6 ianuarie, tradiţionala Sărbătoare a Botezului Domnului (Boboteaza) în Parcul Central, situat pe malul Braţului Borcea, cu respectarea tuturor normelor de protecţie în vigoare.

„Sărbătoarea Bobotezei sau Botezul Domnului va avea loc și anul acesta la Călăraşi, pe 6 ianuarie, însă cu respectarea tuturor normelor de protecţie cum ar fi purtatul măştii, distanţarea fizică,  ţinând cont de faptul că încă ne aflăm în stare de alertă.  În Parcul Central va avea loc oficierea Slujbei Aghiasmei Mari, din păcate, nu şi ceremonia aruncării şi recuperării Sfintei Cruci. Nu vom putea da curs şi altor obiceiuri cum ar fi botezul cailor ori parada atelajelor sau servirea localnicilor cu câte o porţie de fasole şi vin fiert. Pandemia nu s-a sfârşit şi în consecinţă trebuie să ne conformăm rigorilor impuse de legislaţia în vigoare”, susține primarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce.

Programul evenimentului, care debutează cu Oficierea Sfintei Liturghii de către Pr. Protopop Dinu Vasile Viorel la Catedrala Sf. Anastasia, între orele 08.30-10.30, va continua în Parcul Central cu Oficierea Slujbei Aghiasmei Mari şi cu ceremonia aruncării în apele Borcei a unei cruci din flori.

Program Bobotează 2021

08.30: Oficierea Sfintei Liturghii de către Pr. Protopop Dinu Vasile Viorel la Catedrala Sf. Anastasia;

10.30 – 10.45: Deplasarea suitei oficiale în Parcul Central, situat pe malul Braţului Borcea;

10.45 – 11.15: Oficierea Slujbei Aghiasmei Mari;

11.15 – 11.30: Ceremonia aruncării unei cruci din flori în apele Braţului Borcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *