Cultură

Proiect aniversar dedicat Unirii Principatelor Române, la Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, în colaborare cu Școala Gimnazială ”Carol I” din Călărași, va desfășura, vineri, 21 ianuarie, începând cu ora 10:00, Proiectul aniversar ”Oameni și vremuri – 24 ianuarie 1859”.

Așa cum se întâmplă de mai mulți ani, muzeul organizează, cu ocazia fiecărei zile de 24 ianuarie, activități menite să aducă în atenția publicului importanța și semnificația unirii Principatelor Române (Moldova și Țara Românească) sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cunoscută și ca „Mica Unire“, în devenirea noastră ca popor.

Astfel, activitățile dedicate acestui eveniment aniversar se vor desfășura după următorul program:

  • Vizionarea filmului documentar “Alexandru Ioan Cuza – între greșeală şi faptă”;
  • ”Oameni și vremuri – 24 ianuarie 1859” – simpozion în cadrul căruia vor susține comunicări prof. Bogdan Bogatu, Școala Gimnazială “Carol I” Călărași și Ciprian Cuzeli, muzeograf Muzeul Dunării de Jos;
  • Atelier de caligrafie după documente de epocă;
  • Participanţii la eveniment sunt invitaţi să viziteze gratuit expoziţiile organizate la secţiile muzeului, cu condiția respectării regulilor sanitare impuse de actuala situație epidemiologică.

De asemenea, în această zi cu profundă însemnătate istorică, la 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, instituția culturală vă invită să urmăriți activitatea muzeului, pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/muzeuldunarii.calarasi.7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *