Administrație

Protocol de colaborare pentru Varianta Ocolitoare a Călărașiului

Consiliul Județean Călărași și UAT Municipiul Călărași, împreună cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., au încheiat protocolul de colaborare pentru proiectul ”Elaborarea Studiului de Fezabilitate, realizare documentație tehnică pentru Autorizația de Construire (P.A.C) și obținere Autorizație de Construire (A.C.) pentru obiectivul de investiții ”Varianta de ocolire Călărași”.

La semnarea contractului, alături de președintele CJ, Vasile Iliuță, au fost prezenți vicepreședinții CJ, Ion Samoilă și Mihăiță Beștea, administratorul public al județului, Mihai Bogdan, și secretarul județului, Aurel Paraschiv.

Obiectul acestui protocol este de a stabili drepturile şi obligaţiile părţilor, contribuţia financiară proprie a fiecărei părţi la bugetul proiectului, precum şi responsabilităţile ce le revin în implementarea activităţilor aferente proiectului ce va fi depus în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020, pe Axa Prioritară 2- Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient – Obiectivul Specific 2.2 Creșterea accesibilității zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T.

Scopul proiectului este acela de a elabora documentația tehnico – economică aferenta obiectivului de investiții de infrastructură rutieră de interes local/județean, ce urmează a fi depus spre finanțare în perioada de programare 2021-2027 și anume “Varianta de ocolire Călărași”.

Varianta de ocolire a municipiului Călărași se va desfășura pe raza județului Călărași, între DN21 și DN 3 pe raza U.A.T. Municipiul Călărași. Investiția va fi amplasată în partea de nord a Municipiului Călărași, făcând legatura între drumul național DN21 și drumul național DN3.

Lungimea traseului propus al Variantei de ocolire a municipiului Călărași este de aproximativ 5,10 km.

 „Am semnat contractul pentru construcția uneia dintre cele mai importante investiții în infrastructură rutieră a Consiliului Județean Călărași, ”Varianta de ocolire”, care a intrat în linie dreaptă și va deveni realitate. Această variantă se va intersecta cu Drumul Expres TransRegio Galați – Brăila – Slobozia (Ialomița) – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu (Călărași). Voi monitoriza, cu toată atenția, fiecare investiție din județ, pentru a fi sigur că se construiește repede și bine, pentru a îndeplini exigențele locuitorilor județului Călărași”- președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *