Politică

PSD Călăraşi se pregăteşte de alegerile din 2024. Şedinţe cu toate organizaţiile

Secretarul executiv al Organizației Județene a PSD Călărași, Ion Samoilă, a descris, la data de 23 martie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, activitatea politică a formațiunii politice, din ultima perioadă. Totodată, acesta a subliniat că, în perioada imediat următoare, vor avea loc întâlniri cu toate organizațiile partidului, pentru a se pregăti de alegerile din anul 2024.

 Politicianul a vorbit despre acțiunile Organizației Județene a Femeilor Social-Democrate Călărași. Acesta a subliniat faptul că doamnele din partid vor întreprinde, în continuare, acțiuni, în județ, pentru a duce mai departe mesajul ministrului Familiei, Gabriela Firea, privind programul social destinat creșterii natalității. De asemenea, el a mai punctat faptul că „Vinerea Verde”, campania derulată de Partidul Social Democrat, a fost un real succes, reușind să se adune o cantitate importantă de deșeuri.

“Doresc să prezint câteva acțiuni politice, pe care le-am avut în desfășurare, în această perioadă. De Ziua Femeii, am hotărât ca în perioada 1-10 martie, să ne întâlnim cu femeile, membre ale PSD, simpatizante ale partidului, în 10 locații. A fost o acțiune de succes. Ne-am întâlnit, în această perioadă, cu peste 2.500 de femei, membre și simpatizante. Vrem să ținem aproape toate organizațiile și ne dorim cât mai multe acțiuni, în perioada care urmează, având în vedere faptul că este un an preelectoral și din punct de vedere politic trebuie să vedem care este situația clară în fiecare organizație.

Vinerea trecută, după cum știți, am desfășurat acea campanie, Vinerea Verde. Aceasta s-a desfășurat în mai multe locații, atât în municipiile Călărași și Oltenița, cât și în alte localități ale județului. Aceasta a fost o acțiune de succes. O cantitate impresionantă de gunoi s-a strâns și a fost predată selectiv.

Pe data de 8  martie, a fost o întâlnire, la nivel național, cu organizațiile de femei și acolo a fost lansată o provocare ca în această perioadă să se desfășoare niște dezbateri, mese rotunde, pentru prezentarea celor 10 măsuri ale doamnei ministru Gabriela Firea, în vederea creșterii natalității. Statistic și din situațiile pe care noi le avem, la momentul acesta, în ultima perioadă, anual, se nasc 180.000 de copii, ceea ce față de acum 25 de ani este o scădere importantă. Pe vremuri, se nășteau între 500 și 600 de mii de copii. Avem nevoie de aceste dezbateri, trebuie să facem cunoscute măsurile pe care ministrul le propune. În aceste dezbateri o să venim și cu propuneri, pe care o să le înaintăm ministerului, astfel încât să facem într-un fel ca să creștem natalitatea”, a declarat Ion Samoilă.

Organizațiile PSD vor avea întâlniri frecvente, pentru a se pregăti de anul electoral care bate la ușă, 2024.

“La nivelul Biroului Permanent Județean, am stabilit ca pe parcursul acestui an să avem întâlniri lunare și trimestriale ale Consiliul Politic Județean. Am luat o hotărâre ca pe data de 31 martie să începem cu municipiul Călărași. Va avea loc o ședință a Consiliului Politic Județean. Am grupat pe zone și câte 2-3 localități. Atât ședințele Biroului Permanent Județean, cât și cele ale Consiliul Politic Județean le vom face în teritoriu, astfel încât să ascultăm problemele fiecărei organizații, să vedem ce este de făcut în cadrul fiecărei organizații. E o perioadă de pregătire preelectorală. Noi trebuie să facem o analiză pe fiecare organizație. Sunt organizații unde la ultimele alegeri nu am avut rezultate foarte bune și vrem ca anul 2024 să ne prindă foarte pregătiți din punct de vedere al participării, stabilirii candidaților, al membrilor în consiliile locale și așa mai departe, pentru că anul 2024 este unul electoral important și vrem să demonstrăm că anul 2020 nu a fost un accident și noi vrem să recâștigăm și, dacă putem, chiar la nivel național, să creștem de la locul pe care l-am obținut la ultimele alegeri și în anul 2024 să fim mai buni”, a conchis interlocutorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *