Sport

Răzvan Burleanu, FRF: “Ne bucurăm să avem trei baze sportive în județul Călărași”

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a fost prezent în județul Călărași, în data de 18 februarie a.c., pentru a vizita localitățile în care vor fi construite, prin Compania Națională de Investiții (CNI), baze sportive moderne. Acesta a profitat de vizita sa în județ pentru a încerca să convingă autoritățile locale că fotbalul este un fenomen social. De asemenea, la invitația președintelui Consiliului Județean (CJ), Vasile Iliuță, conducerea FRF a vizitat și stadionul Ion Comșa”, unde se află obiective de investiții prin care va fi dezvoltată infrastructura sportivă.

Suntem într-o vizită, astăzi (n.r. 18 februarie a.c.), în întreg județul Călărași. Ne-am oprit, dimineață, la Lehliu Gară, după care am vizitat câțiva copii de la Liceul cu Program Sportiv din Dragalina. Am oprit, apoi, în drumul nostru spre Călărași, la Borcea, iar acum am răspuns invitației domnului președinte al Consilului Județean să ajungem și în municipiul Călărași. Vom merge mâine dimineață (n.r. 19 februarie a.c.) și la Oltenița, tocmai pentru a încerca să convingem, pe cât posibil, reprezentanții tuturor autorităților locale, că fotbalul este un fenomen social. Dacă ne asumăm că fotbalul este un fenomen social, cu toate valorile sale sociale și comunitare, astăzi, când vorbim despre acest lucru, trebuie să înțelegem că nu mai puțin de 300.000 de români sunt legitimați în toate competițiile fotbalistice din România, cel puțin erau până la începutul pandemiei, de aici și această necesitate în ceea ce privește investițiile în infrastructură. Ne bucurăm că după vreo 4-5 ani de eforturi, anul acesta, CNI va reuși să livreze, după cum și-a stabilit ca obiectiv, cel puțin 40-50 de baze sportive și ne bucurăm să avem cel puțin 3 baze sportive în județul Călărași și ceea ce cred că va conta foarte mult, pentru că, în general, fotbalul, mai ales după Revoluție încoace, a suferit extrem de mult în ceea ce privește investițiile în infrastructură. Și cred că este rolul nostru, al FRF, împreună cu reprezentanții autorităților locale și cluburile noastre, să facem tot cea ce este posibil pentru a inspira un număr cât mai mare de copii să joace fotbal, atât băieți, cât și fete, a declarat Răzvan Burleanu.

Baze sportive în Călărași, Oltenița și Lehliu-Gară

În județul Călărași vor fi dezvoltate trei baze sportive, anul acesta, prin CNI. Ele vor fi construite în municipiile Călărași și Oltenița, și în orașul Lehliu Gară. Fiecare amplasament va costa cel puțin 5,5 milioane de lei, după cum a afirmat Burleanu. În cadrul bazelor sportive se vor regăsi terenuri cu gazon artificial, instalații de nocturnă, tribune de 500 de locuri, vestiare și terenuri de minifotbal.

“Sunt deja trei baze sportive, într-o procedură foarte avansată. Altfel spus, într-o lună de zile trebuie să intrăm pe această procedură de selectare a constructorului și mă refer aici la două baze pe care le știu foarte bine, cea din Călărași, pe care și urmează să o vizităm și cea de la Oltenița. Iar cea de-a treia bază este cea de la Lehliu Gară. Acestea sunt cele trei amplasamente, unde, în mod normal, până la finalul acestui an, dacă CNI nu va întâmpina dificultăți cu constructorul, ar trebui să vedem trei baze sportive moderne, unde, pentru fiecare în parte, vorbim de o investiție de cel puțin 5,5 milioane de lei. Bazele sportive vor avea un teren cu gazon artificial, instalație de nocturnă, nu trebuie să mai aducem instalație de nocturnă din altă parte, tribună de 500 de locuri și vestiar, iar dacă este spațiu suficient va fi și un teren de minifotbal. Dar vreau să marchez acest proiect ca fiind unul extrem de important, mai ales că în fotbal avem un procent foarte mare de tineri jucători care renunță la fotbal după vârsta de 13-14 ani, tocmai ca urmare a faptului că nu beneficiem de terenuri mari de fotbal. Atunci când vine vorba de temperatura din România, de vremea de aici, știm foarte bine, timp de 4-5 luni nu putem să folosim o suprafață de joc în condiții normale”, a mai spus președintele FRF.

Liderul CJ, Vasile Iliuță și edilul municipiului, Marius Dulce, i-au prezentat lui Burleanu dorințele și proiectele de viitor pentru dezvoltarea sportului călărășean.

Suntem bucuroși că ați dat curs invitației noastre. Vrem să vă prezentăm ce am mai făcut noi pe partea sportivă, în județul și municipiul Călărași. Am reușit să montăm nocturna de la Rapid, să o punem în funcțiune la Călărași. Dacă ar fi să reacredităm stadionul Ion Comșa, am fi capabili să devenim licențiați pentru Divizia Națională. Sperăm să câștigăm câteva meciuri și să fim componenții echipei Diviziei Naționale. Știu că ați venit pentru a ne sprijini în dezvoltarea sportului de performanță la Călărași, a precizat Vasile Iliuță.

Am înțeles, zilele trecute, că CNI va derula investiții la Călărași, cu trei terenuri, unul mai mare, alte două mai mici, pentru pregătire sportivă și cred că deja au intrat în linie dreaptă. Cred că mâine (n.r. 19 februarie a.c.) terminăm licitația, iar proiectul îl vom vedea câștigător la Compania Națională de Investiții. Mai avem un bazin didactic, tot pe CNI și cred că nu ne vom opri aici, vom accesa tot ce înseamnă pentru sport. Vom mai face, din fonduri proprii, chiar în fața bazinului didactic, încă un teren de minifotbal. Avem un sponsor, trebuie să identificăm locația în care vom mai face încă un teren de minifotbal, pentru că noi am văzut că avem o pepinieră foarte bună pe zona asta de ONG-uri, de asociații sportive, care se ocupă cu pregărirea copiilor, în speță, pe fotbal. Vrem să dezvoltăm și handbalul, dar și alte sporturi. Avem o problemă cu oina, dar vom găsi soluții pentru a dezvolta pepiniera aceasta călărășeană, deoarece avem nevoie de copii, a menționat Dulce.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *