Pentru a se proteja împotriva fraudelor, polițiștii călărășeni le recomandă utilizatorilor de carduri să respecte următoarele:
– să nu comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare. Angajații băncilor nu vor solicita niciodată divulgarea acestor informații indiferent prin ce mijloace se primește solicitarea – e-mail, SMS, apeluri telefonice sau la servicii financiare furnizate de bancă la distanță.
– să nu furnizeze datele de acces la Internet/Mobile Banking;
– datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular și trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate;
– să nu deschidă atașamentele din e-mail-urile primite de la persoane necunoscute;
– să nu intre pe link-uri primite prin e-mail-uri necunoscute sau nesolicitate;
– să nu instaleze aplicații din surse necunoscute și programe necertificate;
– să aibă instalat un program antivirus bun și actualizat și să actualizeze permanent sistemul de operare;
De asemenea, să nu mai introducă alte coduri și să anunțe imediat banca emitentă în cazul în care observa în browser:
– imagini suspecte care nu corespund cu cele din paginile web ale băncii;
– apariția unor ferestre „pop-up” care solicită introducerea de date confidențiale, că nu se pot autentifica în pagina de Login de la prima încercare, întrucât s-ar putea să devină victima unui atac informatic.
„Recomandăm tuturor cetățenilor să se informeze din surse oficiale și să semnaleze imediat orice tentativă de fraudă”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, în cadrul unui comunicat de presă remis redacției noastre.