Actualitate

Sediul IPJ Călăraşi şi cel al Poliţiei Olteniţa, renovate prin fonduri europene

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi, Petronel Dumitraşcu, a vorbit, în data de 19 septembrie 2023, într-o conferinţă de presă, despre proiectele derulate prin fonduri externe nerambursabile, de la nivelul unității, şi anume ,,Renovarea energetică aprofundată a clădirii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași” (PNRR) şi “Reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice a clădirii cu destinația sediu al Poliției Municipiului Oltenița” (POR 2014-2020).

Potrivit declaraţiilor sursei menţionate anterior, la data de 15 decembrie 2022 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului ,,Renovarea energetică aprofundată a clădirii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași”, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Proiectul a fost depus de către Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Lider, în parteneriat cu IPJ Călărași, având calitatea de beneficiar al proiectului. Valoarea totală inițială a proiectului a fost de 12.278.395,25 de lei (cu TVA).

Implementarea proiectului se va realiza în perioada 15 decembrie 2022 – 31 decembrie 2024.

În cadrul proiectului, se vor desfășura activități de renovare energetică aprofundată a clădirii în care funcționează Inspectoratul de Poliție Județean Călărași.

În ceea ce priveşte stadiul obiectivului de investiţii, a fost aprobată documentația tehnico-economică, faza proiect tehnic, în valoare de 20.537.070,58 de lei, inclusiv TVA, în cadrul Ședinței Consiliului Tehnico-Economic al M.A.I., pe data de 8 septembrie 2023, a fost obținută autorizația de construire, la  data de 12 septembrie a.c., toate documentele au fost încărcate în aplicația PNRR, având termenul de 15 septembrie 2023.

Cel de-a doua investiţie, respectiv “Reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice a clădirii cu destinația sediu al Poliției Municipiului Oltenița”, cofinanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional (2014-2020), este în plină derulare, lucrările de construcţii aflându-se în execuţie. Stadiul fizic al lucrărilor este de aproximativ 70%. Acest proiect trebuie finalizat până la data de 31 decembrie 2023, însă conducerea IPJ Călăraşi a declarat că este posibil ca lucrarea să se finalizeze înainte de termenul contractual, deoarece constructorul s-a mişcat rapid.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *