Politică

Senatorul Nicuşor Cionoiu: PSD susține prelungirea măsurii de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază

Senatorul călărăşean, Nicuşor Cionoiu, a afirmat, pe o reţea de socializare, că PSD susține prelungirea măsurii de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază, pentru cel puțin încă trei luni de zile, inclusiv cu posibilitatea de a se introduce noi produse esențiale în lista alimentelor cu adaos limitat.

Potrivit afirmaţiilor parlamentarului social-democrat, soluția promovată de PSD nu ar fi avut efecte negative asupra pieței de profil și nici pentru producătorii români.

„Deși limitarea adaosului comercial nu impune comercianților prețuri finale fixe, această măsură a descurajat în mod clar creșterile excesive de prețuri practicate de unii comercianți pe fondul incertitudinilor economice regionale și globale. Datele statistice oficiale prezentate de Institutul Naţional de Statistică arată că decizia Guvernului de a aplica această măsură a condus la protejarea puterii de cumpărare a cetăţenilor cu venituri mici şi medii, precum şi la temperarea inflaţiei”, a scris senatorul Nicuşor Cionoiu, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *