Educație Politică

Senatorul PSD, Nicușor Cionoiu, susține acordarea tichetelor sociale pentru elevii din familii cu venituri mici

Senatorul PSD, Nicușor Cionoiu, a declarat, pe o reţea de socializare, că susține decizia premierului Marcel Ciolacu de a adopta, printr-o Ordonanță de Urgență, o măsură foarte importantă: acordarea tichetelor sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare elev care provine dintr-o familie cu venituri mici. Această inițiativă vine în sprijinul a peste 400.000 de copii din România, care frecventează grădinița, școala primară și gimnazială.

Potrivit parlamentarului, tichetele vor fi acordate anual, timp de patru ani, începând cu anul școlar 2023-2024, și vor putea fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de rechizite și haine necesare în procesul educațional.

Această măsură are ca scop asigurarea unei șanse egale pentru toți copiii, indiferent de situația financiară a familiilor din care provin.

„Este imperativ ca toți copiii să aibă dreptul la educație. Această măsură de acordare a tichetelor sociale vine în întâmpinarea nevoilor acestor copii și le oferă posibilitatea de a se bucura de aceleași condiții de învățare ca și ceilalți colegi. Este o inițiativă care trebuie salutată și susținută”, a declarat senatorul Nicușor Cionoiu.

Prin acordarea acestor tichete sociale, Guvernul României dorește să se asigure că toți copiii au acces la resursele necesare pentru a-și desfășura activitățile școlare în condiții optime.

În concluzie, acordarea tichetelor sociale pentru elevii dezavantajaţi este o inițiativă salutată de senatorul PSD, Nicușor Cionoiu, care consideră că aceasta este o măsură necesară pentru asigurarea unei șanse egale în educație pentru toți copiii. Este de așteptat ca această măsură să aducă beneficii semnificative pentru peste 400.000 de copii din România, contribuind astfel la reducerea decalajelor sociale în sistemul de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *