Actualitate

Situația cazurilor de infecție cu noul coronavirus în județul Călărași

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași informează că astăzi, 13 mai, la nivelul județului Călărași sunt monitorizate 255 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, iar 186 de persoane se află în carantină instituționalizată. În ultimele 24 de ore, 110 persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile și 10 de persoane au ieșit din carantină. În prezent, la nivelul județului sunt 65 de cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 51 au fost declarate vindecate și 3 persoane au decedat.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali continuă să acționeze integrat pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare. În ultimele 24 de ore, polițiștii au dat un avertisment scris pentru nerespectarea măsurilor/restricțiilor stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

“Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20. VĂ RUGĂM SĂ RESPECTAȚI REGULILE ELEMENTARE DE CONDUITĂ ȘI DE IGIENĂ ȘI MĂSURILE TRANSMISE DE CĂTRE AUTORITĂȚI”, precizează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *