Actualitate

Te interesează o carieră în Armata României? Baza Aeriană Borcea recrutează

Baza 86 Aeriană “Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” derulează, începând cu 1 noiembrie 2023, o campanie de recrutare, în vederea încadrării unor posturi vacante de soldat/gradat profesionist, atât pentru fete, cât și pentru băieți, disponibile la nivelul unității.

Cererile de înscriere se depun la sediul Unităţii Militare 01912 Borcea, din comuna Borcea, județul Călăraşi, iar detalii suplimentare se pot obține telefonic, la numărul 0243/362.580, interior 135/178, în intervalul orar 10:00-14:00 sau la adresa de e-mail: bz86aer@roaf.ro.

Criteriile de recrutare a candidaților sunt următoarele:
  • vârsta cuprinsă între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;
  • absolvenți cel puțin ai primilor doi ani de studiu din învățământul secundar superior, în condițiile prevăzute de Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;
  • permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române – doar pentru arma Auto şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma Geniu.
Activitățile de recrutare și selecție se vor desfășura după următorul algoritm:
  • 𝐢̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫: 01.11 – 24.11.2023 la sediul unității militare;
  • 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐚𝐩𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫: 06.11 – 29.11.2023;
  • 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝐝𝐞 𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐮𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐞𝐱𝐚𝐦𝐢𝐧𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞: 13.11- 08.12.2023;
  • 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝐝𝐞 𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐮𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐞𝐱𝐚𝐦𝐢𝐧𝐚̆𝐫𝐢𝐢/𝐞𝐯𝐚𝐥𝐮𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐚𝐩𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐬̦𝐢/𝐬𝐚𝐮 𝐞𝐯𝐚𝐥𝐮𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐞 𝐚 𝐚𝐩𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞: 13.11 – 08.12.2023;
  • 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧𝐮𝐥 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐨𝐜𝐦𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐝𝐨𝐬𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭: 21.12.2023.

Lista funcţiilor pentru care se organizează concurs, precum și graficul de desfășurare a activităților de recrutare, selecție și repartizare a candidaților, pot fi consultate la sediul unității militare. În momentul înscrierii, candidații vor putea consulta lista cu locurile scoase la concurs și vor primi informații suplimentare legate de pașii pe care îi au de urmat în procesul de recrutare și selecție.

Candidații înscriși vor fi planificați pentru susținerea probelor de selecție aptitudinală generală în perioada anterior menţionată și vor fi anunțați telefonic, de către personalul recrutor, înainte de susținerea acestora.

Selecția aptitudinală generală constă în parcurgerea:  probei psihologice (teste de aptitudini, chestionare de personalitate); probei sportive (traseu utilitar-aplicativ și alergare de rezistență pe distanța de 2000 de metri); interviului de evaluare finală (pentru orientarea vocaţională a candidaţilor).

Candidații declarați „Admis” la selecția aptitudinală generală vor efectua examinarea medicală la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Gafencu” Constanța, în perioada menționată.

Acolo unde este cazul, candidații pentru anumite arme/servicii şi specialităţi militare vor efectua examinarea/evaluarea medicală specifică și/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale (numai după ce au fost declaraţi „Admis” la toate probele enumerate mai sus), în perioada menționată.

Ultima etapă a procesului de recrutare constă în completarea – finalizarea dosarului de candidat și semnarea cererii de înscriere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *