Eveniment

Trei zile de muzică live, la Călăraşi

Trei zile de muzică live, la Călărași! Sub egida Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” se va desfășura, la Călărași, cea de-a II-a ediție a Young Veterans Fest.

Organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Județean Călărași, evenimentul va avea loc în perioada 17-19 iunie. Vor susține spectacole, pe scena din Parcul Dumbrava, Florin Vasilică și Ansamblul Teleormanul, Dan Helciug, Tatiana Mayer, Adina Bîscoveanu, Fanfara Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul”, precum și alți invitați surpriză.

Evenimentul propus vizează cunoașterea a unei părți a Armatei Române, respectul de neam, respectul față de eroii care au plătit tributul suprem: viața, respectul față de militarii veterani ai teatrelor de operații, aportul comunității la recuperarea militarilor răniți (comunitatea e la fel de importantă şi la întoarcere pentru cei care poartă uniforma militară, pentru că recuperarea se face în grup), cultul pentru veteranii din teatrele de operații, cultura muzicală și portul popular.

De asemenea, va avea loc și o strângere de fonduri pentru construirea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de lângă Mănăstirea Dealu, Aninoasa (C.R.R.V. – AMVVD).

Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir“ – AMVVD a luat fiinţă în anul 2013, la iniţiativa unui grup de militari răniţi în teatrele de operaţii, în scopul sprijinirii membrilor şi persoanelor cu probleme medicale şi sociale deosebite, din rândul militarilor veterani şi veteranilor în activitate, în rezervă sau retragere, precum şi a familiilor acestora, iar până în prezent a înfiinţat un număr de 20 sucursale. Președintele AMVVD este Marius Apostol. Sucursala AMVVD Călărași este condusă de Ion Oprișan.

Programul Young Veterans Fest, ediția a II-a

Vineri, 17 iunie

  • Ora 10:00-Deschiderea;
  • Ora 18.00- Spectacol cu Florin Vasilică și Ansamblul Teleormanul, Tatiana Mayer, Adina Bîscoveanu și alți invitați surpriză;

Sâmbătă, 18 iunie

  • Ora 18.00: Spectacol cu Dan Helciug, Fanfara Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul”, stand-up comedy cu Fulvio Balboni și Nae Nicolae, precum și alți invitați surpriză;

Duminică, 19 iunie

  • Ora 18.00: Spectacol cu artiști ai Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași;
  • Ora 21.00: Închiderea Festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *