Actualitate

Un tirist din Moldova a vrut să mituiască polițiștii călărășeni

Un conducător auto din Republica Moldova este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și refuz de recoltare a probelor biologice, după denunțul agenților de poliție din cadrul Biroului Rutier Călărași.

În data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii rutieri au oprit în trafic pe strada Prelungirea București din municipiul Călărași un autotren înmatriculat în Republica Moldova, a cărui masă maximă autorizată nu permitea accesul prin municipiu.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, acesta refuzând.

Ulterior, persoanei în cauză i s-a adus la cunoștință faptul că urmează să fie condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.

Bărbatul, în scopul de a fi lăsat să plece și de a nu i se recolta probe biologice, a încercat să le ofere polițiștilor, cu titlu de mită, suma de 400 de dolari SUA.

Polițiștii au înregistrat discuția cu aparatul tip body-cam și au procedat la anunțarea de îndată a conducerii unității.

Totodată, în cauză, s-a procedat la anunțarea cu celeritate a procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași și a Serviciului Județean Anticorupție Călărași, urmând ca cercetările să fie preluate de aceste structuri.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *