Administrație Politică

Vasile Iliuţă: „La momentul acesta, Coaliţia funcţionează mai bine decât funcţiona cu Florin Cîţu”

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a declarat, în data de 28 aprilie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, că ieri a fost prezent la București, pentru a discuta despre problemele politice ale Organizației Județene a partidului. Acesta a punctat faptul că, în prezent, Coaliția de guvernare funcționează mai bine decât funcționa cu fostul președinte liberal, Florin Cîțu. Tot el a mai anunțat că, după data de 15 mai a.c., Călărașiul se va număra printre judeţele care vor fi selectate în vederea semnării tuturor contractelor de infrastructură, pe Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Potrivit lui Vasile Iliuță, fiecare primărie din județ va avea minimum câte un proiect care va intra pe lista de finanțare, acest lucru fiind stabilit cu colegul său din Coaliție, respectiv liderul PNL Călărași, Ciprian Pandea.

„Ieri, am fost invitat la Bucureşti, pentru a discuta despre problemele politice ale Organizaţiei Judeţene a PSD Călăraşi. La momentul acesta, Coaliţia funcţionează mai bine decât funcţiona cu domnul preşedinte Cîţu. Cu domnul Ciucă funcţionează Coaliţia. Sunt proiecte care, pe masa prim-ministrului României, au început să funcţioneze. Urmează să investim toate propunerile pe care PSD le-a făcut, iar referitor la programele de dezvoltare, urmează Programul Naţional de Investiţii, care a fost ajustat ca urmare a negocierilor pe care le-au făcut în Coaliţie şi cred că după 15 mai vom fi selectaţi printre cele 6 judeţe care vor semna pe PNI toate contractele de infrastructură din judeţul Călăraşi. Pe Programul Naţional de Investiţii, vrem ca fiecare localitate să aibă cel puţin un proiect. Am avut o întâlnire cu preşedintele PNL, Ciprian Pandea, şi am stabilit cu domnia sa că fiecare localitate trebuie să fie selectată cu minimum un proiect. Unele localităţi care au proiecte de valoare mai mici vor avea şi două proiecte, iar cele care au o valoare mai mare, vor avea doar un singur proiect”, a afirmat Iliuţă.

De asemenea, acesta a mai anunțat că, tot în vederea dezvoltării județului nostru, a avut o întâlnire cu primarul municipiului Oltenița, Costinel Milescu, în vederea realizării unui drum de acces destinat mașinilor electrice și bicicletelor.

„În continuare, pentru dezvoltarea judeţului, am avut o întâlnire cu primarul municipiului Olteniţa, domnul Milescu, unde am decis să continuăm demersurile pentru drumul verde, cum îl numim noi, pe digul Olteniţa-Călăraşi, în parteneriat cu Apele Române, astfel încât să putem realiza un drum de acces cu maşini electrice şi biciclete”, a adăugat sursa citată.

Totodată, șeful social-democraților călărășeni a precizat că a lansat invitația tuturor miniștrilor PSD de a veni în Călărași, pentru a le prezenta problemele județului și pentru a găsi soluții la acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *