Politică

VIDEO| Victorie zdrobitoare a PSD, la Călărași. Bilanțul partidului, după alegerile locale

Consiliul Județean Călărași, Primăria Municipiului Călărași, Primăria Municipiului Oltenița, dar și alte 33 de administrații locale, din județ, au fost câștigate de PSD, în urma alegerilor locale desfășurate la data de 9 iunie 2024. Astăzi, la sediul Organizației Județene a formațiunii politice, a avut loc o conferință de presă la care au participat învingătorii celor trei instituții publice menționate anterior, respectiv Vasile Iliuță, Mihăiță Beștea și Marius Dulce, care au mulțumit cetățenilor pentru că au ieșit la vot și au ales să pună ștampila pe partidul din care aceștia fac parte. Organizația județeană s-a clasat, așadar, pe primul loc, la alegerile locale, reușind să obțină un procent de 56%.

Cel care a câștigat un nou mandat de președinte al CJ Călărași, Vasile Iliuță, a afirmat că partidul care este condus de acesta a intrat cu 30 de primării în cursa electorală, câștigând încă 7 UAT-uri, și anume Oltenița, Plătărești, Frumușani, Șoldanu, Belciugatele, Nicolae Bălcescu, Ulmu, și pierzând alte două unități administrative-teritoriale, respectiv Curcani și Roseți.

În Consiliul Județean, PSD va avea majoritate, astfel că a reușit să câștige 17 mandate de consilier județean, unul din acestea fiind obținut în urma redistribuirii.

„Am avut o precampanie, am avut o campanie, toate au trecut și a venit examenul. Pot să spun că, PSD s-a situat pe primul loc, la nivelul județului Călărași, și aici ar trebui să menționez cei doi campioni: perla coroanei a municipiului Oltenița, Mihăiță Beștea, câștigătorul alegerilor locale din 9 iunie, și al doilea campion, Marius Dulce, primarul municipiului Călărași reconfirmat nu oricum, ci cu o majoritate de care vă va povesti domnia sa.

Am intrat cu 30 de primării în competiția electorală, cu primari în funcție, am mai câștigat 7 administrații locale, dar am pierdut și două. Am câștigat Oltenița, Plătărești, Frumușani, Șoldanu, Belciugatele, Nicolae Bălcescu și Ulmu, dar am pierdut Curcani și Roseți. Sunt două localități importante. Nu aș vrea să comentez motivele pentru care am pierdut, e clar: au fost mai multe mandate și cetățenii au avut un grad de nemulțumire. Oricum, vreau să mulțumesc alegătorilor județului Călărași, care au ieșit la vot, pentru că mai mult de jumătate dintre ei au dorit să voteze PSD. Scorul politic la Călărași, după redistribuire, este de 56%. Înainte de redistribuire era de 50,57%.

La Consiliul Județean, sunt 16 mandate de drept și unul la redistribuire. Avem 17 mandate de consilier județean, din 30 de consilieri județeni, la care se adaugă președintele Consiliului Județean cu drept de vot, adică eu. Preluarea mandatelor se va face după 27 septembrie.

Pot să spun că a fost o campanie mai diferită față de toate campaniile pe care le-am susținut, liniștită din punct de vedere al incidentelor. Puține incidente au fost semnalate pe la Dor Mărunt, care s-au lăsat cu altercații între persoane, iar în rest, în afară de micile sesizări la 112, pentru că intrau doi în urnă sau voiau să intre mai mulți, noi, PSD, nu am reclamat lucruri care să ducă la fraudarea alegerilor. Alegerile au fost corecte. Îmi pare rău de organizarea care a avut loc după terminarea alegerilor. Trei zile, poliția locală a asigurat siguranța și ordinea în parcul din prefectură, am văzut saci la toate băncuțele, oamenii nu au avut organizare. Inspectoratul pentru Situații de Urgență am văzut că a doua zi s-a organizat și a adus un cort cu aer condiționat, astfel încât oamenii să poată aștepta să predea sacii cu voturi.

Câștigători sunt călărășenii, pentru că echipa PSD continuă proiectele și duce mai departe ceea ce a promis și în 2020, și în 2024. Continuăm proiectele la Călărași”, a spus președintele CJ și al PSD Călărași, Vasile Iliuță.

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a fost și el reconfirmat pe funcție, fiind votat de peste 12.000 de cetățeni ai municipiului Călărași, la alegerile locale din 9 iunie 2024. Și în Consiliul Local, PSD va avea majoritate, astfel că au fost obținute 11 mandate de aleși locali.

„Vreau să mulțumesc cetățenilor din Călărași, pentru că au avut încredere în noi. Am demonstrat că suntem oameni ai faptelor, iar dânșii au văzut. Nu s-au lăsat păcăliți de vorbe, ci au venit, alături de noi, în număr mare și, pe această cale, nu îmi rămâne decât să le mulțumesc celor care ne-au votat, dar și celor care nu ne-au votat, pentru că de aici învățăm că mai avem anumite lucruri de făcut, că nu suntem perfecți, suntem perfectibili, dar împreună construim un Călărași modern, pentru că, după 4 ani, pe următorii 4 ani, cu siguranță, Călărașiul se va schimba, așa cum s-a schimbat și după acești 4 ani. Avem proiecte minunate, le facem împreună. Încă o dată, Călărași, vă mulțumesc. Ați fost lângă noi, construim împreună. În ceea ce privește alegerile, ați văzut și dumneavoastră, cifrele au vorbit de la sine. Nu putem să spunem decât că targetul este îndeplinit. Primarul a obținut 12.398 de voturi, 11 consilieri, după redistribuire, ne apropiem și noi de 55-56%. În Călărași, este foarte bine, muncim și lumea a vrut continuitate. Continuăm împreună”, a afirmat Dulce.

Surpriza acestor alegeri a fost câștigarea Primăriei Municipiului Oltenița de către social-democratul Mihăiță Beștea. „Perla coroanei”, așa cum l-a numit președintele PSD, Vasile Iliuță, a reușit să le dea calculele peste cap lui Costinel Milescu (PNL) și Petre Țone (AUR, fost pesedist) și să devină edil al oltenițenilor. Și la Oltenița, PSD va avea majoritate în Consiliul Local, reușind să obțină 13 mandate de consilieri, din care unul prin redistribuire.

„Mulțumesc oltenițenilor care, pe 9 iunie, au ales să iasă la vot într-un număr foarte mare, o diferență de aproape 7-8 procente în plus față de prezența la vot din 2020. Mulțumesc echipei județene, care m-a susținut de-a lungul acestor 4 ani de activitate, în cadrul Consiliului Județean. Toate activitățile CJ au avut o direcție către municipiul Oltenița și pentru acest lucru îi mulțumesc domnului președinte și întregii echipe, mulțumesc tinerilor, echipei de seniori, mulțumesc echipei de promovare. Am reușit, prin intermediul dumnealor, să ieșim cu mesaje clare către cetățenii din Oltenița. O victorie frumoasă, pot să spun că peste așteptările mele, o victorie care mă onorează, dar mă și obligă foarte mult, însă am convingerea că, atât timp cât colegii mei, și aici mă refer, în principal, la domnul președinte Vasile Iliuță, la primarul Marius Dulce, care deja au acumulat o experiență și vin cu un bagaj de cunoștințe, atunci când voi avea nevoie de un sfat, de susținere, dumnealor vor fi lângă mine. Am încredere în echipa de consilieri a PSD Oltenița și sunt convins că nu vom dezamăgi, chiar dacă va fi o misiune destul de grea să împăcăm pe toată lumea din oraș”, a spus Beștea, care a precizat că primul lucru pe care îl va face atunci când va preluat mandatul de primar va fi să redeschidă primăria.

“Așa cum am promis în campanie, voi redeschide primăria. Deja s-a dat curs unei idei a echipei PSD, în cadrul primăriei, la parter, și se amenajeazăun birou unde reprezentanți ai tuturor domeniilor de activitate din cadrul rimăriei vor fi prezenți acolo, astfel încât cetățeanul, când vine în primărie, să își poată rezolva problemele”, a mai punctat cel care a câștigat Primăria Oltenița. 

Conform declarațiilor liderului social-democraților călărășeni, Vasile Iliuță, organizația județeană se situează pe locul 11, la nivel național, din punct de vedere al procentului obținut la alegerile locale din 9 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *