Administrație

Vizită de lucru a ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, în municipiul Călărași

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a fost prezent, în data de 20 august a.c, în municipiul Călărași, la invitația primarului Daniel Ștefan Drăgulin.

Ministrul a vizitat trei obiective finalizate de Primăria Municipiului Călărași, prin fonduri europene sau guvernamentale: Poșta Veche, Grădinița cu 8 grupe și bazinul de înot didactic.

Ion Ștefan a susținut declarații de presă în incinta Poștei Vechi:

“Sunt astăzi (n.r. 20 august a.c.) la Călărași, invitat de domnul primar al orașului, Daniel Drăgulin, pentru a vizita acest obiectiv (n.r. Poșta Veche). Obiectivul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) și este primul finalizat în localitatea dumneavoastră, prin acest program. Ceea ce am găsit aici este doar de felicitat, este un obiectiv realizat conform contractului. Domnule primar, sunteți un om norocos pentru că ați întâlnit un executant sau un constructor român, care s-a ținut de proiect și a realizat obiectivul conform documentelor și planului. Vă felicit pentru faptul că ați ales să reabilitați această clădire.”

Primarul Daniel Drăgulin a precizat următoarele:

Sunt bucuros, fericit și norocos că, pe lângă constructor, am și o echipă pe măsură, care s-a ocupat de tot, începând de la partea de proiecte europene, cea de urmărire a lucrării din punct de vedere arhitectural, partea tehnică, până la cea juridică. Lucrarea acesta este finanțată din fondurile POR, iar tot ce vedeți aici este rodul muncii atât a constructorului, cât și a celor din echipă, care au urmărit, pas cu pas, tot ce s-a întâmplat. Și o să mai vizităm azi (n.r. 20 august a.c.) încă două obiective din Călărași, unul realizat prin CNI și altul prin PNDL: bazinul de înot și Grădinița cu 8 grupe. Domnule ministru, vreau să vă mai spun că, la ora actuală, tot pe lista sinteză se află și urmează să fie scoasă la licitație proiectarea și execuția terenului de sport din Parcul Dumbrava, un teren de fotbal sintetic cu nocturnă, tribună și vestiare și un teren de minifotbal. Și Cinematograful Victoria este în linie dreaptă cu documentele pentru a fi depuse la CNI, în vederea aprobării pe lista sinteză.

Încă două proiecte ale municipiului Călărași, ce vizează modernizări de drumuri, au fost incluse în lista obiectivelor finanțate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Este vorba de modernizarea Lotului 2 Mircea Vodă –restul de executat (lungime 8 kilometri cu o valoare de 14.396.628,06 lei) și de modernizarea străzii M. Kogălniceanu și a Bulevardului 1 Mai (lungime-1,8 kilometri cu o valoare de 3.370.727,89 lei). Ordinul de aprobare a Listei-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului ”Drumuri de interes local și drumuri de interes județean” al Programului Național de construcții de interes public sau social a fost semnat miercuri, 19 august, de ministrul Ion Ștefan.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *