Actualitate

17 cazuri de COVID-19 în județul Călărași

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași informează că la data de 2 aprilie 2020, în județul nostru se află 1.855 de persoane autoizolate, sub monitorizare la domiciliu, iar 317 persoane sunt în carantină instituționalizată. Totodată, pe teritoriul județului, de la începutul pandemiei, au fost 17 cazuri confirmate cu COVID-19, dintre care 2 persoane vindecate și externate. O persoană din cele confirmate are domiciliul în Călărași, dar este rezidenta altui județ.

În ultimele 24 de ore, 131 de persoane au finalizat perioada de 14 zile de izolare/carantină, acestea neavând probleme de sănătate.

Angajați ai Poliției, Jandarmeriei și Poliției Locale au efectuat în continuare controale și verificări, în contextul impus de starea de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

Până la această dată, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 352 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 102 de sancțiuni în valoare de aproximativ 74.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

“Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20”, transmite Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *