Actualitate

180 de persoane, în carantină instituționalizată și alte 151, autoizolate la domiciliu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași informează că în județul nostru, astăzi, 29 aprilie, se află în carantină instituționalizată 180 de persoane, iar în autoizolare sunt 151 persoane, monitorizate la domiciliu. În ultimele 24 de ore, a ieșit din carantină o persoană, iar 76 de persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile. În județul Călărași, până la această dată, au fost confirmate 48 de persoane cu COVID-19, dintre care 39 de persoane au fost declarate vindecate și o persoană a decedat.

Angajați ai Poliției, Jandarmeriei și Poliției Locale continuă să acționeze integrat pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.
Până la această dată, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 3 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 413 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 89 de sancțiuni în valoare de 106.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *