Actualitate

Acțiuni pentru prevenirea furturilor din locuințe

Polițiștii de prevenire a criminalității și cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat  activități pentru informarea, conștientizarea și responsabilizarea populației cu privire la furturile din locuințe.

Astăzi, 19 august a.c., polițiștii au organizat activități de prevenire și combatere a infracțiunilor de furt din locuințe în municipiul Călărași.

Polițiștii au discutat cu cetățenii despre prevenirea furturilor din locuințe și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției acestora.

Scopul acțiunilor a fost creșterea gradului de siguranță a cetățenilor împotriva acestui gen de infracțiuni și informarea cu privire la măsurile minime de siguranță pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime.

Recomandările au fost susținute și de materiale cu caracter preventiv, pe care le-au distribuit oamenilor.

În perioada următoare, polițiștii vor continua activitățile de prevenire a faptelor antisociale pentru creșterea sentimentului de siguranță în rândul cetățenilor.

Recomandările polițiștilor:

  • Evită să faci publice pe rețelele de socializare imagini cu obiecte din locuința ta, configutația acesteia sau posibilele căi de acces.
  • Fă-ți conturile de pe rețelele de socializare inaccesibile persoanelor necunoscute și nu dezvălui date despre tine celor pe care îi cunoști doar în mediul online.
  • Nu face publică pe Internet plecarea ta de acasă și roagă vecinii să te anunțe imediat dacă, în lipsa ta, văd străini în preajma locuinței tale. Procedează la fel atunci când ei sunt plecați.
  • Asigură ușa cu vizor, încuietori sigure, lanț de siguranță și nu lăsa cheia sub preș sau în cutia de scrisori.
  • Nu lăsa bilete în ușă atunci când pleci de acasă; roagă un vecin să ia eventualele facturi sau înștiințări prinse în ușă.
  • În cazul în care la ușa ta se prezintă persoane care vând sau cumpără diferite produse, evită-le și nu le permite accesul în locuință.
  • Când părăsești locuința, verifică dacă ai încuiat ușa apartamentului, ferestrele, ușa de la balcon. Închide bine ferestrele apartamentelor situate la parter, la primul și ultimul etaj; dotarea cu gratii dă un plus de siguranță.
  • Nu da curs întâlnirilor propuse telefonic de persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea. Poate fi un pretext pentru a te face să părăsești locuința, care între timp poate fi spartă.
  • Furnizează Poliței datele pe care le deții în legătură cu o eventuală infracțiune. Indiferența ta nu face decât să îngreuneze prinderea autorilor care, între timp, pot comite și alte infracțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *