Actualitate

41 de persoane s-au vindecat de coronavirus

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași informează că azi, 1 mai, în județul nostru se află în carantină instituționalizată 166 de persoane, iar în autoizolare sunt 123 de persoane, monitorizate la domiciliu. În ultimele 24 de ore, au ieșit din carantină 12 persoane, iar 13 persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile. Totodată, în județul nostru, până la această dată, au fost confirmate 49 de persoane cu COVID-19, dintre care 41 de persoane au fost declarate vindecate și 2 persoane au decedat.
Angajați ai Poliției, Jandarmeriei și Poliției Locale continuă să acționeze integrat pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.
Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 18 sancțiuni în valoare de 35.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *