Cultură

A fost vernisată prima ediție a Salonului de Artă Contemporană

Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” din Călărași a găzduit, în data de 21 decembrie 2020, prima ediție a Salonului de Artă Contemporană.  

Curatorul expoziției de artă vizuală, Ana Amelia Dincă a declarat următoarele:

Mă bucur că, din nou, în spațiul bibliotecii județene se desfășoară cea de-a doua ediție a unei expoziții a grupului OMICRON și invitații, însă este prima ediție a Salonului de Artă Contemporană. Bineînțeles că oamenii care iubesc arta, oamenii care iubesc Călărașiul, oamenii care iubesc Biblioteca Județeană sunt cei care vin și expun aici, pentru că modul lor de a aborda arta este un mod de a trăi, un mod de a fi, astfel comunicându-ne și nouă sentimentele pe care ei le au și dorind să încânte ochiul nostru cu cele mai frumoase imagini. Cei care expun aici sunt artiști care au o orientare modernă, sunt artiști care lucrează pornind de la principiile stabilite de demersul istoriei artei, principii artistice de la care nu ne putem abate, chiar dacă facem pictură figurativă sau abstractă. Și în pictura abstractă, atunci când artistul este bun, se vede. De aceea, indiferent ce formă de expresie ar aborda fiecare dintre artiști, ei demonstrează faptul că au în spate mult exercițiu, iar tânăra generație care vine din urmă, este aceea care demonstrează talent și bucurie în fața șevaletului. Avem, în principal, lucrări bidimensionale în această expoziție, cu o excepție, cea a sculptorului Alexandru Paraschiv, unul din marii sculptori români, sculptor cu carieră la Paris, care s-a născut aici, în zona noastră și care are, într-adevăr, o viziune, un mod de a lucra modern, care merge spre sinteză, spre esență, spre desăvârșirea formulelor artistice.”

Artiștii care au expus sunt: Petronela Milea, Carmen Pavel, George Iulian Bădițescu, Silviu Ioan Soare, Teodor Sbârciog, Elena Shumacher, Suzana Stan, Eva Stan, Clara Stan, Bercsenyi Csilla, Vasile Trandafir, Elena Gabriela Florea, Gabriela Apostol, Dragoș Radu Popescu, Felicia Huideș, Mirel Dănescu, Dorina Cântă-Bine, Jimmy Stănescu, George Alexandru, Florin Mihăilescu, Teodor Florea, Bianca Șerban, Alexandra Tăbăcariu, Cornel Ursu-Dobrogea, Victor Grigore, Florian Vîlsan, sculptorul Alexandru Paraschiv.

Evenimentul a fost organizat de grupul artistic OMICRON, în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu”. Expoziția va putea fi vizionată până la finalul lunii ianuarie 2021, în sala Perspective a bibliotecii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *