Social

Activitatea Direcției de Asistență Socială Călărași, pe perioada stării de urgență

De la instituirea stării de urgență conform Decretului nr.195/16.04.2020, situația la nivelul Direcției de Asistență Socială din subordinea Primăriei Călărași, se prezintă astfel:

➡Cantina de ajutor social a oferit servicii sociale constând în servirea mesei zilnice, astfel:
• unui număr de 97 de persoane beneficiare de servicii sociale, existente la data de 16.03.2020
• ulterior instituirii stării de urgenta, unui număr de 45 de persoane care au solicitat și au beneficiat de servirea mesei în regim de urgență pe o perioada de 7 zile, la acestă dată asigurându-se hrană zilnica unui număr de 142 de beneficiari;
• totodată s-a asigurat hrană unui număr de 5 persoane izolate la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, persoane fără locuință proprie și fără venituri

➡Adăpostul de Urgență pe timp de Noapte, urmare Hotărârii nr.2/10.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Călărași, a stabilit ca beneficiarii să rămână cazați și pe timpul zilei, în vederea limitării efectelor infectărilor cu noul coronavirus. La acest moment, sunt 4 persoane cazate.

Totodată, s-a instituit măsura de izolare preventivă la locul de muncă începând cu data de 11.04.2020, pentru personalul angajat al Adăpostului de urgență pe timp de noapte din cadrul Serviciului pentru Persoane aflate în situații de risc, pe o perioadă de 14 zile, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă.

➡Direcția de Asistență Socială a creat un dispecerat pentru asigurarea legăturii cu persoanele izolate la domiciliu, persoanele vârstnice de peste 65 de ani și alte categorii vulnerabile.

36 de persoane din grupuri vulnerabile au primit informații referitor la serviciile sociale de care pot beneficia, pentru a evita situațiile de risc în care se află.

68 de persoane vârstnice de peste 65 de ani și fără aparținători au fost identificate și li s-a asigurat efectuarea de cumpărături de strictă necesitate la solicitarea acestora.

Persoanele izolate la domiciliu (ca număr au variat între 393 și 24) au fost sunate zilnic, pentru a se afla starea lor de sănătate și la solicitarea lor au beneficiat de efectuarea de cumpărături de strictă necesitate.

La acest moment, DAS Călărași are în plată 103 dosare de ajutor minim garantat, pentru un număr de 174 beneficiari.

Conform OUG nr 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, au fost distribuite 80 de pachete constând în produse de igienă, astfel: 29 persoane vârstnice din Căminul Antim Ivireanul, 4 persoane fără adăpost cazate în Adăpostul de Urgență și 47 de persoane izolate la domiciliu. Această distribuire s-a efectuat în perioada 16.04.2020- 24.04.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *