Administrație

Amendamente la rectificarea bugetară a Primăriei Călărași

Consilierii locali au aprobat, în ședința ordinară din data de 25 noiembrie a.c., proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Călărași pe anul 2021. Ei au depus amendamente pentru repartizarea unor sume de bani către două școli și o grădiniță, acestea primind vot favorabil.

Consilierul local din partea PNL, Viorel Ivanciu, a propus ca suma de 11.000 de lei să fie destinată expertizei tehnice a sălii de sport din cadrul Școlii Gimnaziale “Constantin Brâncoveanu”, iar suma de 60.000 de lei să fie alocată tot către această instituție de învățământ, pentru dotarea cu calculatoare.

“Am o nemulțumire vizavi de școlile acestea. Aș întreba Direcția Tehnică dacă se duce vreodată la vreo școală pentru a vedea ce se întâmplă acolo, dacă cineva le verifică devizele. Directorii de școli aruncă un deviz pe care cine îl verfică? Și dacă tot le-ați verificat, cred că la școala Brâncoveanu este o mare nevoie de consolidare la clădire, drept pentru care vreau să propun 11.000 de lei pentru expertiza la sala de sport și, având în vedere dotarea pe care o are școala aceasta, care este foarte aglomerată, în care vin copii din toate zonele, v-aș propune să fiți de acord cu suma de 60.000 de lei pentru dotarea cu calculatoare. Ei nu au un calculator ca lumea acolo”, a spus Ivanciu.

Consilierul local al USR, Costin Mirescu, a propus repartizarea sumei de 75.000 de lei către Școala Gimnazială Carol I, după cum urmează: 25.000 de lei pentru calculatoare, 25.000 de lei pentru utilități și 25.000 de lei pentru asigurarea pazei la cele două corpuri de clădire ale unității școlare.

“Ca urmare a faptului că sunt reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administrație al unor unități de învățământ, ca o paranteză, noi suntem într-o situație ingrată aici, pentru că, potrivit legii, nu putem vota bugete atunci când este vorba de instituțiile la care facem parte din consiliile de administrație, dar suntem cei care știm cel mai bine problemele care sunt acolo. În sensul ăsta, am mai întrebat, acum două luni, dacă primăria ia în considerare toate adresele primite de la școli, atunci când face rectificările bugetare. Pentru că, din nou, nu am regăsit o adresă propusă de Școala Gimnazială Carol I, prin care solicită 75.000 de lei. În data de 8 noiembrie mi se pare că ați primit adresa. 25.000 de lei vor pentru calculatoare, pentru că au doar 17 calculatoare și au clase inclusiv cu 31 de elevi, 25.000 de lei pentru utilități și 25.000 de lei pentru pază la cele două corpuri pe care le au. Amendamentul meu este alocarea sumei de 75.000 de lei către școala Carol I”, a subliniat Mirescu.

Consilierul PNL, Cătălin Călin, a depus un amendament în vederea alocării sumei de 20.000 de lei către Grădinița “Step by Step”, astfel încât aceasta să își poată achiziționa obiecte de inventar.

“Pentru Grădinița Step by Step, la ultima rectificare am tăiat, acum s-a propus iar o tăiere. Totuși, copiii au nevoie de câteva dotări acolo. Știu că s-a făcut o adresă, s-au cerut 20.000 de lei pentru obiecte de inventar și 100.000 de lei pentru reparații curente. Cred că cel puțin obiectele de inventar pot fi achiziționate anul ăsta și pot fi folosite în cadrul grădiniței. Știu că adresa a fost lăsată, dar nu am văzut-o nicăieri în rectificare. Propunerea mea ar fi să alocăm 20.000 de lei pentru grădiniță, pentru obiectele de inventar”, a punctat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *