Actualitate

Amenzi de 20.000 de lei pentru munca la negru

În perioada 19-23.10.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: agricultură, comerţ, întreținerea şi repararea autovehiculelor, brutării, activităţi  ale centrelor de fitness,fabricarea mobilei, fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi produselor de patiserie, activităţi de testări şi analize tehnice, fabricarea produselor de uz gospodăresc şi sanitar din hârtie sau carton.

Inspectorii Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 28 de angajatori, din care unul a fost sancţionat. S-au aplicat amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 40 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 19 controale, în urma cărora 16 angajatori au fost sancţionaţi. Au fost aplicate 21 de avertismente și 21 de măsuri cu termene precise de rezolvare, pentru remedierea deficiențelor.

În zilele de 24 şi 25 octombrie, ITM Călărași a efectuat controale în vederea respectării măsurilor prevăzute de Legea nr.55/2020 şi a actelor  normative în vigoare pentru aplicarea acesteia, şi pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, precum şi pentru asigurarea unui mediu sigur pentru sănătatea lucrătorilor. Aceste controale vor continua.

foto: gorjeanul.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *