Actualitate

Autovehiculele destinate transportului de persoane și mărfuri, verificate de polițiști

Pentru siguranța transporturilor de persoane și mărfuri, polițiștii rutieri și cei de ordine publică au organizat o acțiune la nivelul județului Călărași.

În zilele de 20 și 21 mai a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., polițiștii au acționat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane și mărfuri.
Acțiunea a vizat respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri și persoane, precum și pentru respectarea normelor legale ce reglementează activitatea de transport rutier de mărfuri și persoane și circulația pe drumuri naționale și județene.
Pe timpul derulării acțiunii, au fost utilizate aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Polițiștii au verificat 230 de autovehicule, iar pentru neregulile depistate au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, au reținut un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.
Polițiștii rutieri vor continua acțiunile în trafic pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transportului de persoane și mărfuri.

Exemplu:

La data de 21 mai a.c., pe DN4, în localitatea Frumușani, județul Călărași, a fost depistat un bărbat în vârstă de 46 ani, din județul Dâmbovița, în timp ce conducea un autobuz efectuând transport rutier de persoane prin curse regulate speciale pe ruta București – Chiselet.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile.
De asemenea, în momentul depistării conducătorul auto nu a respectat prevederile legale ale OG 37/2007 (utilizarea necorespunzătoare a cartelei tahograf).
Operatorul de transport a fost sancționat contravențional pentru faptul că nu a achitat taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinietă) și pentru că a permis plecarea în cursă a conducătorului auto sub influența băuturilor alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *