Politică

Barbu: “Sunt șanse foarte mari ca alianța PNL- USR să se întâmple la nivel județean”

Există șanse mari ca la nivelul județului nostru să se oficializeze alianța USR- PNL, potrivit spuselor secretarului general al PNL Călărași, Valentin Barbu. Acesta a declarat, într-o conferință de presă, că o astfel de alianță i se pare firească.

Deși PLUS Călărași a încercat să boicoteze alianța PNL-USR, șansele sunt foarte mari ca aceasta să se întâmple la nivel județean și în municipiul Oltenița. Probabil, s-ar putea să mai fie 2-3 circumscripții electorale locale în care aceasta să se realizeze. Noi sperăm ca alianța să se întâmple și în municipiul Călărași. Mi se pare o alianță firească pentru că este de dreapta. Personal, nu am văzut niciodată USR ca pe un adversar politic pentru PNL, ci l-am privit întotdeauna ca pe un partener politic. Și cred că guvernarea următorilor patru ani va fi PNL-USR și, probabil, alte formațiuni care să asigure majoritatea parlamentară. Sunt convins, chiar dacă au fost fricțiuni între cele două partide prin diverse declarații politice. Asta ține de managementul politic al fiecăruia. De regulă, noi am fost atacați, într-un fel, ținând cont că și în ultimele 7-8 luni am fost la guvernare. Era firesc, deși unele accente au depășit, câteodată, nota de normalitate.  Noi îi așteptăm și sperăm că vom fi parteneri în următorii patru ani, cel puțin la nivel de județ, la nivel de municipiu Călărași, la nivel  de municipiu Oltenița și în 3-4 localități unde vom reuși să facem listă comună și, bineînțeles, candidat  comun la funcția de primar, respectiv funcția de președinte al Consiliului Județean. Urmează să se întâmple această alianță, a menționat Barbu.

Liderul PNL Călărași, Daniel Drăgulin, a precizat că deocamdată nu este nimic bătut în cuie cu privire la acest aspect.

Vom discuta cu cei de la USR. Nu este nimic bătut în cuie. Urmează ca în perioada următoare să stăm de vorbă cu conducerea USR și vom stabili, punctual, care sunt pretențiile lor. Dacă vrei o apropiere, trebuie să știi să negociezi, a afirmat Drăgulin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *