Educație

Caravana Educaţiei poposeşte în judeţul Călăraşi

Proiectul național „Caravana Educației”, un program gratuit de ”meditații”, care cuprinde un set de câte 10 lecții pentru limba română și matematică, adresat elevilor de clasa a VIII-a, debutează,  în județul Călărași, la jumătatea lunii mai a acestui an. Potrivit declarațiilor președintelui Tineretului Social Democrat (TSD) Călărași, Adrian Nițu, prin implementarea acestui proiect, se dorește oferirea unui ajutor suplimentar tuturor elevilor care apreciază că au nevoie pentru promovarea Evaluării Naționale. Succesul acestui demers va fi meritul total al elevului, părinților, profesorilor și întregului sistemul de învățământ pe care l-au urmat în cei opt ani.

Având la dispoziție mai puțin de două luni până la data de 13.06.2022, începutul Evaluărilor Naționale, Caravana Educatiei va urmări implementarea unui program gratuit de “meditații” care să cuprindă un set de 10 lecții la materiile limba română și matematică.

Caracterul total inedit al activității și element central al caravanei îl va reprezenta autocarul TSD, personalizat cu logoul organizației și denumirea proiectului. În interiorul său, autocarul va fi organizat sub forma unei săli de clasă, cu scaune, pupitru de scris, ecrane pe care pot prezenta lecțiile, flipchart, tablă și orice alt element va fi considerat necesar pentru clasa mobilă. În această “sală” inedită se va desfășura una dintre cele 10 lectii la momentul în care caravana va ajunge în județul respectiv.

“Caravana educației este un proiect național al Tineretului Social Democrat. A fost lansat ieri, 2 mai 2022, de Ziua Națională a Tineretului. Proiectul constă în pregătirea elevilor de clasa a VIII-a pentru susținerea examenului național din luna iunie. Prin această caravană, obiectivul nostru a fost să arătăm că putem da acces la educație oriunde, și în pandemie, și în afara pandemiei. Putem face educație și pe stradă, putem face educație și într-un autocar, putem face educație și online, depinde doar de copii să se îndrepte către noi și către educație. Vor avea zece lecții cu tematică pentru Evaluarea Națională, atât la limba română, cât și la matematică, și aceștia pot intra și online sau pot merge în centrele noastre din județul Călărași. Este un proiect derulat în mediul rural și urban mic, pentru că statisticile ne arată că abandonul școlar este foarte mare și promovabilitatea examenului este din ce în ce mai mică. Programul va debuta în județul Călărași undeva la jumătatea lunii mai. Înscrierile în mediul online au început încă de ieri, 2 mai, și în funcție de înscrieri, vom desemna localitatea unde va merge și autocarul pregătit cu o sală de clasă în interior. Este un autocar pregătit exact ca o sală de clasă, cu videoproiector, cu bănci. El a început deja turul prin țară. Va ajunge și în județul nostru, în curând“, a precizat liderul TSD Călărași, Adrian Nițu.

Caravana nu va exclude de la participare nici o categorie de elevi, fiecare lecție fiind transmisă (live/înregistrat/spotify/tiktok) pe site-ul www.caravanaeducatiei.ro, putând fi astfel urmărite de elevi din întreaga țară. Totodată, la nivel central va fi alcătuit un grup de profesori care va răspunde tuturor întrebărilor din timpul lecțiilor adresate de către elevi și părinți , dar care va și crea anumite videoclipuri suport pentru anumite probleme/subiecte întâlnite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *