Administrație

Consilierul județean Virgil Dumbravă a cerut lămuriri cu privire la pierderile de apă din rețeaua Ecoaqua

Consilierul județean al PRO România Călărași, Virgil Dumbravă, a făcut o interpelare în cadrul ședinței ordinare din data de 27 ianuarie a.c., prin care a cerut acționarului majoritar al SC ECOAQUA SA, Consiliul Județean, mai multe informații despre pierderile de apă din rețea și situația lucrărilor privind proiectul „Alimentarea din sursă alternativă cu apă a municipiului Călărași”. De asemenea, acesta a cerut lămuri cu privire la vestitul proiect CL 8.

“Aș dori să adresez câteva întrebări societății Ecoaqua, iar răspunsurile să îmi fie transmise la următoarea ședință, nu acum. Una dintre problemele principale, despre care eu cred că există numai în Călărași, o reprezintă aceste pierderi care se realizează la nivel de blocuri și pe care această societate le repartizează celorlalți locatari. Este vorba despre acel coeficient de repartiție, care practic nu ține cont de apartament, ci ține cont de numărul de persoane. Și vreau să știu care este prevederea legală în baza căreia cei de la SC Ecoaqua fac acest lucru? Ce înțeleg dânșii prin coeficientul de repartiție și dacă acest coeficient de repartiție are o prevedere legală. Și, mai mult decât atât, cum sunt denumite în regulamentul sau în statutul societății contoarele proprietate privată a cetățenilor?  O a doua problemă, să ne comunice care sunt pierderile anuale la această societate. Dacă informația este corectă, eu zic că e vorba de 56% pierderi, ceea ce este enorm, nu se poate, nici nu putem să gândim că poate exista un asemenea coeficient de pierdere. O altă problemă, care e foarte importantă pentru Călărași, vrem să știm dacă s-au finalizat lucrările privind proiectul ‘Alimentarea din sursă alternativă cu apă a municipiului Călărași’, adică dacă aceste puțuri forate au fost finalizate, dacă apa este potabilă, dacă au reușit să o trateze. Ultima întrebare este dacă pe proiectul CL 8, acela în care s-au realizat conductele de canalizare, au fost prinse și racordurile de la blocuri, adică racordurile de la scările blocurilor pe conductele principale. Acest lucru nu s-a făcut și vreau să știu dacă nu cumva în proiectul CL8 au fost prevăzute și aceste racorduri”, a menționat Virgil Dumbravă.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a afirmat că în ședința următoare, directorul Ecoaqua Călărași va fi prezent și va răspunde la aceste întrebări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *