Educație Eveniment

Consiliul Județean Călărași a sărbătorit generația de aur a profesorilor, de Ziua Educației

Consiliul Județean Călărași a organizat, de Ziua Educației, un eveniment festiv dedicat generației de aur a profesorilor. Dascălii au primit diplome de excelență pentru aportul pe care l-au adus educației călărășene.

Printre cadrele didactice premiate s-au numărat următorii: Ilie Ștefan Rădulescu-limba și literatura română, Maria Deculescu-limba și literatura română, Nicolae Micescu-fizică, Dorina Varghida-profesor de dans la Palatul Copiilor, Carmen Dorobanțu și Ioan Dorobanțu-limba franceză, Viorica Stoianovici și Gheorghe Stoianovici-matematică, Elisabeta Marin-limba și literatura română, Eugenia Ioniță-limba și literatura română, Niculina Berheci-limba și literatura română, învățătoarele Elena Marin și Mihaela Cojocea.

„Noi am spus generația de aur a educației  călărășene, a învățământului călărășean, oameni care ne-au plămădit caracterele și ne-au format ca oameni. Datorită dumneavoastră, învățământul se situează, eu spun, pe o treaptă superioară, datorită dumneavoastră noi știm să vorbim  corect și să ne purtăm frumos, pentru că, în primul rând, un cadru didactic formează caractere. Și dacă știm să ne purtăm, dacă știm să vorbim,  dacă știm să ne uităm frumos unul către celălalt, atunci Ziua Educației merită sărbătorită frumos și la Călărași. Am invitat alături de noi cadre didactice care ne-au marcat pe toți, în toți acești ani, ne-au format ca oameni și în fața dumneavoastră sunt autoritățile locale care finanțează școlile, învățământul, care își apleacă urechea către problemele care sunt la nivel județean și, bineînțeles, mai ales Consiliul Județean, care finanțează învățământul special, învățământ drag nouă, mai ales că Școala Specială este în subordinea noastră. De aici, de la Consiliul Județean, pornesc premiile pentru olimpici, de aici încercăm să facem lucrurile frumoase pentru fiecare comunitate din județul Călărași. Avem alături de noi parteneri Biblioteca Județeană Călărași și toate subordonatele noastre, care s-au implicat în organizarea acestui eveniment,ca un gest pentru dumneavoastră”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului Județean Călărași, Marinela Voivozeanu.

„Având în vedere că astăzi (n.r. 5 octombrie a.c.) serbăm Ziua Educației, dați-mi voie să vă transmit aprecierea noastră, a întregului Consiliu Județean, vizavi de activitatea pe care o aveți dumneavoastră, vizavi de profesia dumneavoastră și de modul exemplar în care o faceți. În mâinile dumneavoastră stă viitorul societății noastre. Dumneavoastră sunteți cei care modelați viitorul oamenilor care conduc sau sunt în posturi care pot dezvolta județul și, bineînțeles, societatea noastră. Vă transmit la mulți ani, să fiți sănătoși și vă asigur de întreg sprijinul Consiliului Județean”, a afirmat vicepreședintele CJ Călărași, Mihăiță Beștea.

„Un cadru didactic lasă o amprentă în viața fiecărui elev și cred că a fiecăruia dintre noi. Până la urmă, cea mai mare comoară pe care o putem lăsa copiilor noștri este educația. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru activitatea dumneavoastră și să vă urez la mulți ani și succes în tot ceea ce v-ați propus”, a punctat subprefectul județului Călărași, Eugen Ilie.

„În primul rând, cred că Ziua Educației ar trebui sărbătorită în fiecare zi. Nu ar trebui să avem o zi în calendar în care să apreciem educația, oamenii care aduc educația și chiar pe noi, cei care ar trebui să fim educați. Cumva suntem forțați de calendar să ne aducem aminte de problemele din sistemul de învățământ, de problemele societății, doar într-o zi din an. Cred că evoluția noastră înseamnă să ne aducem și să corectăm în fiecare zi. Dumneavoastră, cei care ați trecut ani de zile prin acest sistem cu  bune, cu relele lui, cu modificări, ați putut să observați modul în care percepția celor pe care încercați să îi instruiți s-a modificat în timp. De la niște elevi care când intrau într-o sală de clasă țineau mâinile la spate, acum deja vă confruntați cu niște generații care percep educația altfel. E o provocare pe termen lung. Noi nu putem face foarte multe decât să suplinim pe zone în care statul nu poate să intervină punctual. Noi putem: prin finanțări, prin acordarea unor burse. Sunt lucruri limitate. Dar cel mai important lucru pe care cred că îl putem face este susținerea inițiativelor dumneavoastră. Orice inițiativă pe care o puteți avea și la care vă gândiți, și aici mă refer inclusiv la lucruri ieșite din tipar, ar trebui spuse, ca noi să putem găsi resurse. În rest, toată stima și toată aprecierea pentru ceea ce faceți și ați făcut pentru noi toți”, a subliniat adminisratorul public al Județului Călărași, Bogdan Mihai.

„Suntem, astăzi, în fața dumneavoastră, pentru că am trecut prin mâinile dumneavoastră. O parte dintre cei prezenți aici au fost profesorii noștri. Cred că, pe viitor, singura variantă, ca țară, să ne salvăm e ca educația să fie pe primul loc, pentru că prin formarea oamenilor și prin formarea copiilor și generațiilor care vin în urma noastră vom putea crește economic, putem crește la nivel de calitate umană, putem crește la nivelul a ceea ce gândim să punem în practică pentru viitor. Sunt mândru că sunt astăzi la acest eveniment. Vă mulțumesc pentru că ne-ați ajutat să ajungem aici și vreau să vă urez multă sănătate și ideile dumneavoastră să vină alături de noi, iar ideile noi să le punem în practică”, a menționat fostul director al Direcției de Dezvoltare din cadrul CJ Călărași, Eduard Grama.

De asemenea, în cadrul evenimentului, au fost premiate și eleve care s-au remarcat prin rezultate excepționale la diverse olimpiade. Este vorba despre: Andreea Neagu- locul 2 la olimpada de limba engleză, Isabela Mandache-locul I la etapa județeană a olimpiadei de cultură și spiritualitate, Daria Lazăr-mențiune la olimpiada de limba română și gramatică, Laura Ghiță-locul III la olimpiada de engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *